sectie judecatori

sursa foto:  luju.ro

Abuz COLOSAL în Justiție! Judecător și procuror promovați după ce au nenorocit o femeie nevinovată

„Ăsta e stat mafiot”, sunt cuvintele rostite de fostul președinte Traian Băsescu într-o înregistrare dată publicității de cel mai căutat om al momentului, prahoveanul Sebastian Ghiță. Ancheta de mai jos relevă o situație absolut alarmantă în domeniul Justiției și care impune măsuri imediate. În caz contrar, statul de drept despre care a vorbit apăsat președintele Iohannis în față CSM va rămâne doar în teorie.

Județul Prahova pare să fie un tărâm al abuzurilor absolute în Justiție, dacă luăm în calcul mult mediatizatul caz al Vioricăi Vișan, femeia condamantă definitiv la 17 ani de închisoare din care a executat 10, pentru o crimă pe care nu a comis-o. Procurorul care a întocmit rechizitoriul dezastruos și judecătorul care a dat sentința defintivă au primit ulterior funcții importante în stat. Cine sunt aceștia veți afla în rândurile de mai jos.

Cum a fost posibil? „Procurorul dicta și eu scriam!”

viorica visan 400xÎn anul 1994, Viorica a fost chemată la Poliție pentru a da o declarație și nu s-a mai întors. Procurorii investigau uciderea soacrei acesteia care avusese loc în orașul Comarnic din județul Prahova. Cele două nu se înțelegeau, astfel că nora a devenit imediat principalul suspect, arestată, trimisă în judecată și condamnată într-un timp record la 16 ani de închisoare. Mai întâi de Tribunalul Prahova care a decis acest lucru, prin sentinta penala nr. 77 din 14 iunie 1995, apoi Curtea de Apel Ploiești a respins apelul prin decizia nr. 144 din 5 septembrie 1995, iar la final Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul prin decizia nr. 1 din 14 ianuarie 1997.

În tot acest timp, fiul femeii, arestat pentru furt, a recunoscut că de fapt el și-a ucis bunica, dar denunțul său nu a fost luat în considerare. Abia după mulți ani, o echipă de procurori a decis să analizeze mai atent cazul. Din fericire pentru Viorica, de data aceasta, cazul este judecat de Tribunalul Alba, iar ea este eliberată după 10 ani de închisoare, la 54 de ani.

Înainte de condamnare, Viorica a scris după DICTARE un auto-denunț prin care aproace că se incrimina.  Acest lucru s-a întâmplat după ce femeia a fost supusă ore întregi unor presiuni imense, iar surse care au discutat cu aceasta spun că s-ar fi făcut aluzie la ce ar putea păți fiica ei în vârstă de 7 ani dacă nu cooperează cu anchetatorii. Și totuși Viorica spune că nu și-a recunoscut niciodată crima. De menționat că este femeie simplă, cu doar 8 clase de studiu.

“Procurorul dicta şi eu scriam. Nu-mi doream decât să scap mai repede şi să mă întorc acasă. Nu am recunoscut nicio crimă”, a spus Viorica pentru adevarul.ro,

Pe baza acestui denunț, fără niciun fel de probă administrată la dosar, Viorica Vișan a fost condamnată la 16 ani de închisoare.

Cine sunt CĂLĂII săi și cum au fost promovați?

Procurorul care i-a întocmai rechizitoriul cu nr. 433/P/1994 al Parchetului Tribunalului Prahova este Constantin Plăcintă, socrul fostului primar al Ploieștiului, Andrei Voloșevici. Când în 2006 s-a constat că acesta a greșit în acest caz, a fost PROMOVAT inspector în Consiliul Superior al Magistraturii. Desigur, teroretic, s-a întocmit o hârtie,  prin care s-a dispus investigarea lui chiar de noii colegi de la CSM.

Iar aceștia, mai exact inspectorii CSM Violeta Hutopila, Gabriela Voicu si Elena Radescu  au ajuns la concluzia că nici procurorului și nici judecătorilor nu li se poate imputa nimic în acest caz, potrivit luju.ro.

Așadar după ce s-a constat clar că domnul Plăcintă a contribuit decisiv la condamnarea la 16 ani de închisoare a unei femei nevinovate, a fost promovat la CSM, unde a avut rolul de a inspecta abuzuri similare cu cel pe care l-a comis el. La scurt timp, a cerut să se pensioneze. Nu din cauza cazului Vișan, cum s-ar putea crede, ci pentru că se pare că procurorii DNA mergeau pe un fir care ajungea până la el într-un dosar legat de mafia petroului. Mai mulți ofițeri SRI Prahova fuseseră deja arestați în acrest caz.

Surse bugetul.ro spun că Plăcintă ar primi pensie de peste 3.000 de euro, dar afirmația nu a putut fi confirmată, deși dacă analizăm taloane ale colegilor dumnealui, pare foarte reală. Ar putea fi, însă chiar mai mare.

arondUnul din judecătorii, parte a acestei erori judiciare grave și clare este Mircea Aron, șef al CSM până acum câteva zile. Aron era judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție la acea vreme, iar după ce s-a constat că femeia a fost condamnată pe nedrept, încet, dar sigur a ajuns în anul 2016 să conducă Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta este unul dintre cei căruia domnul președinte Iohannis îi spunea despre pericolul în care se află statul de drept. De menționat că Aron mai are în palmares și două condamnări la CEDO în cazurile Gutau (2016) si Gaitanaru (2012).

Redăm mai jos, numele tuturor celor care au participat la această eroare judiciară. De menționat că nicio sancțiune nu a fost aplicată.

procurorul Constantin Placinta, cel care a emis rechizitoriul nr. 433/P/1994 al Parchetului Tribunalului Prahova;

judecatorii Sergiu Tudorache si Ioan Bordeanu, de la Tribunalul Prahova, care au condamnat-o la fond pe Visan la 16 ani de inchisoare, prin sentinta penala nr. 77 din 14 iunie 1995;

– judecatorii Aurelia Androne, Victoria Nicolau si Aurel Ionescu, de la Curtea de Apel Ploiesti, care au respins apelul lui Visan, prin decizia nr. 144 din 5 septembrie 1995;

judecatorii Lucia Popescu, Mircea Aron si Nineta Anghelina (fost membru CSM – in prezent pensionara) de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care au respins recursul lui Visan, prin decizia nr. 1 din 14 ianuarie 1997, potrivit luju.ro.

Revoltător! 1.000 de euro daune morale pentru 10 ani de închisoare degeaba

În timp ce domnii de mai sus au fost promovați după ce i-au furat 10 ani din viață, Viorica Vișan și-a cerut în instanță drepturile ce i se cuveneau de la statul român.

În primă instanţă, Tribunalul Prahova îi acordă femeii o pensie de 900 de lei pe lună, o sumă mică, în comparaţie cu chinurile prin care trecuse, dar era un venit. Doar că, în urma recursului, Curtea de Apel Ploieşti anulează şi acest minim efort pe care statul ar fi putut să-l facă pentru a o ajuta pe Viorica. Femeia rămâne cu suma de 1.000 de euro daune morale, bani pe care nici în ziua de astăzi nu i-a văzut. “Ce să fac eu cu 1.000 de euro, cu 4.000 de lei? Nici nu-i mai vreau. Să-i oprească ei”, spune Viorica, potrivit adevarul.ro.

Deci în timp ce domnul Plăcintă încasează lunar de la statul român o pensie de aproximativ 3.000 de euro, potrivit unor surse, Vioricăi i se acordă despăgubiri, pentru cei 10 ani de închisoare, de 1000 de euro, pensia ei fiind de 400 de lei pe lună, adică de 10 euro.

Ce spune noul CSM?

Bugetul.ro a cerut opinia noului CSM, dar și a Curții de Apel Ploiești care a avut un rol important în viața Vioricăi.

„Nu cred că este bine să comentăm acum acest caz”, spune doamna Daniel Lecca, purtător de cuvând al CSM. Dar când este bine, ne întrebăm noi. Am trimis și o solicitare scrisă către CSM pe acest subiect. Până la acestă oră nu am primit niciun răspuns.

Judecătorul Cristina Georgescu, purtător de cuvânt al Curții de Apel Ploiești spune că erori judiciare există în toate statele și că femeia a primit de la statul român despăgubirile cuvenite potrivit legislației. Adică 1.000 de euro, pe care de fapt nu i-a primit. Așadar pe lângă numele celor care i-au distrus viața Vioricăi Vișan, trebuie să le mai adăugăm și pe cele ale parlamentarilor plătiță că să ne asigure un STAT DREPT.

Întrebată dacă nu crede totuși că se impune o lege de răspundere a magistraților, aceasta spune că ea există. Cum se aplică, am văzut cu toții în materialul de mai sus.

ATENȚIE

Bugetul.ro solicită președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea să citească atent această anchetă și să grăbească redactarea unei legi de răspundere a magistraților, care să împiedice astfel de întâmplări nefericite.

Statul de drept și Justitiția înseamnă mult mai mult decât politicieni corupți la închisoare și spectacol TV cu cătușe. Înseamnă o justiție dreaptă și pentru oamenii care nu au bani de avocați prestigioși care să-i apere în față unor abuzuri de asemenea amploare.

De asemenea, bugetul.ro solicită organelor competente să se sesizeze în cazul Constantin Plăcintă, care i-a răpit 10 ani din viața unei femei, fără să aibă vreo probă.

Astfel de întâmplări ne arată că într-adevăr statul de drept este în mare pericol. Din cauza unor astfel de cazuri care par să se întâmple din ce în ce mai des, sub diferite forme, încrederea în Justiție scade, ceea ce reprezintă un pericol imens în orice stat democratic.

Și mai periculos este însă modul în care anumiți procutori înțeleg să intrumentez dosare. În aceste condiții, oricine poate intra în închisoare fără să fi făcut nimic.

Bugetul.ro dorește de asemnea să atragă atențiă că în România există mulți procurori și judecători competenți, însă aceștia sunt lăsați în anonimat din cauza unor nume pe care le puteți regăsi și prin acest articol.

După atâţia ani, Viorica Vișan mai are o singură întrebare pentru procurorul care i-a distrus viaţa. „Am să-i spun doar atât? Dormiţi bine? Copiii dumneavoastră sunt bine? Că ai mei nu sunt!”.

Citește și…

Cine a orchestrat dosarul Burnei – SECRETE care ies la lumină

Răspuns de ultim moment dat de SRI în scandalul înregistrărilor lui Sebastian Ghiță

VIDEO/Reporterii unei cunoscute televiziuni, asaltați cu bulgări și injurii la protestul anti-Ciorbea!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare