dan barna

sursa foto:  adevarul.ro

Dan Barna este realist! ‘Nu mă aștept ca Dăncilă să ceară anticipate’

Dacă nu trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE, șansele pentru alegeri anticipate sunt foarte mici, recunoaște liderul USR Dan Barna. „Sunt realist. Nu mă aștept ca Dăncilă să ceară anticipate”, a declarat Barna la Realitatea TV.

„Dacă nu trece moțiunea, noi vom continua să susținem aceeași poziție, pentru a solicita anticipate, dar sunt realist, Guvernul Dăncilă și oamenii din PSD-ALDE vor trage de această componență până la termen, nu mă aștept ca Dăncilă să ceară anticipate. Dacă nu trece moțiunea, perspectiva unor anticipate este foarte mică. Sunt realist. Anticipatele sunt posibile doar dacă se realizează o majoritate non-PSD”, a declarat Dan Barna, în emisiunea „Legile puterii” cu Denise Rifai, de joi seara.

Dan Barna a confirmat că poartă discuții în Parlament cu oameni din PSD pentru a încerca să-i convingă să voteze moțiunea de cenzură.

„Discutăm cu oameni din PSD, da. Negocierile nu se fac în fața camerelor. Avem aceste discuții cu oameni din PSD, pentru că 20 de voturi e o diferență mare. Ca moțiunea să treacă e normal să discutăm cu cei din PSD. Unii spun că se gândesc, alții ne spun explicit că nu, alții să mai vadă. Am un on optimism moderat cu privire la șansele moțiunii de a trece”, a explicat Dan Barna.

Dan Barna a caracterizat ca fiind o „coincidență simpatică” ideea ca doi sibieni să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale – Klaus Iohannis și liderul USR.

„Președintele nu este un administrator de oraș. Nu are acest rol de administrare a unui oraș. Un președinte are rolul de a reprezenta societatea, de a transmite mesaje, de a da o viziune”, a răspuns șeful USR întrebat despre lipsa sa de experiență în administrație.

Șeful USR a menționat că în următoarea perioadă se va stabili în comisia internă de negociere din alianța USR-PLUS cine va fi candidatul Alianței 2020 pentru Cotroceni.

„Vom avea o echipă președinte-premier: un candidat la prezidențiale, celălalt va fi propus pentru funcția de premier. Acesta ar putea fi rezultatul negocierilor interne. Sunt 7 colegi din USR și 7 de la Plus, stăm de vorbă, se analizează…Orgoliul meu personal este mai puțin relevant. Asta discutăm în comisia de negiecre, vom avea un răspuns în termen scurt. Avem și sondaje pe care le luăm în calcul, arată interesant pentru ambii candidați. Diferențele sunt mici, un procent mic, nerelevant, 51-49%”, a mai spus liderul USR.

„Noi am avut două tipuri de președinte. Un președinte extra-jucător, Traian Băsescu, și un președinte foarte formal instituțional, Klaus Iohannis. Eu aș propune un rol mai vizibil, mai asumat, un președinte care să fie mai prezent social. Fie eu, fie Dacian Cioloș, vom aduce vioiciunea, energie și aerul de prospețime, cred că USR-PLUS poate aduce un pas mai departe în raport cu președintele Iohannis”, consideră Dan Barna, informează realitatea.net

Vezi și

Marea problemă a Vioricăi Dăncilă: De ce nu o poate ‘ejecta’ pe Carmen Dan de la Ministerul de Interne

Lovitură dură pentru Liviu Dragnea! Cine îl sapă, de fapt, pe fostul lider PSD

EXCLUSIV Înalta Curte dinamitează informațiile privitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea: ‘Nu sunt reale’

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare