sursa foto:  ziuaconstanta.ro

Vești de la ANAF! Totul a fost publicat în Monitorul Oficial

Fiscul nu va mai pune popriri pe conturile persoanelor fizice care au datorii sub 2.000 de lei. Ordinul preşedintelui ANAF privind modificarea plafoanelor a fost publicat marţi în Monitorul Oficial. 

– În cazul debitorilor care au calitatea de contribuabili mici, plafonul cuantumului obligaţiilor fiscale/bugetare restante creşte de la 500 lei, existent în prezent, la 10.000 lei. Prin această măsură, numărul contribuabili mici pentru care nu se înfiinţează poprirea bancară prin modificarea plafonului, creşte de aproximativ 2,5 ori faţă de numărul celor care încadrează în plafonul existent în prezent. Numărul celor care se încadrează în noul plafon este de aproximativ 200.000 contribuabili mici, al căror cuantum total al obligaţiilor restante înregistrate în anul 2018 a fost de 1.445,6 milioane lei.

-În cazul debitorilor persoane fizice, plafonul cuantumului obligaţiilor fiscale/bugetare restante creşte de la 100 lei la 2.000 lei. Astfel, numărul contribuabililor persoane fizice pentru care nu se înfiinţează poprirea creşte de aproximativ 4 ori faţă de numărul celor care se încadrează în plafonul existent, aceştia înregistrând obligaţii restante la nivelul anului 2018 în valoare totală de 161,7 milioane lei”, informează antena3.ro

Vezi și

Vești pentru pensionari! A apărut un nou tip de pensie

Vești mari! De la 1 septembrie se vor majora pensiile

ANAF intră la rupere! Nimeni nu va scăpa

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare