studenti 465x390

sursa foto:  evz.ro

Atenție! Ce se întâmplă cu transferul studenților între facultăți

Vești uriașe pentru mii de studenți din România! Cei  ce urmează studii universitare de licență sau de master vor putea să se transfere, începând cu noul an universitar, la alte facultăți și în primul sau ultimul an de studii, conform unui act normativ al Ministerul Educației Naționale (MEN).

Noile reguli pe care vor trebui să le respecte cei ce vor să schimbe facultatea la care studiază se regăsesc în Ordinul MEN nr. 5.140/2019 pentru aprobarea Metodologiei privind mobilitatea academică a studenţilor. Măsurile cuprinse în actul normativ publicat recent în Monitorul Oficial se vor aplica începând cu anul universitar 2019-2020.

Astfel, potrivit actului normativ, studenții și masteranzii se vor putea transfera la o altă facultate și în primul sau ultimul an de studii. Anterior, transferul la o altă facultate se putea face doar după primul an și până la sfârşitul penultimului an de studii și doar la aceeaşi specializare.

Mai exact, începând cu noul an universitar, studenții și masteranzii se vor putea muta, potrivit documentului, după primul semestru şi până la sfârșitul penultimului semestru, între programe de studii cu același număr total de credite de studiu transferabile obligatorii, din aceiași ramura de știință”, informează avocatnet.ro

Vezi și

EXCLUSIV Ordin de muşamalizare! Șeful Poliției ar fi intervenit personal pentru stingerea scandalului

Scenariul care detonează cazul Caracal: ‘Dincă era conectat la București, direct prin Ministerul de Interne’

Este oficial! Mii de români nu vor mai plăti acest impozit

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare