Lovitură pentru Olguța Vasilescu!

Olguța Vasilescu taxată de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declarația pe care a făcut-o la adresa lui Klaus Iohannis.

Conform Adevarul.ro, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu cu avertisment pentru declaraţia „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, făcută la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Senatorul Vlad Alexandrescu, unul dintre cei care a sesizat instituţia după această declaraţie, spune că ”poate nu e destul”, pentru că ”România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii”. ”În sfârşit, CNCD a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu pentru declaraţia ei stupefiantă despre etnicii germani. «Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare trebuie să ai mult curaj», spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeaşi Olguţa Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareşalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaţilor. La sesizarea mea şi a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul Naţional contra Discriminării a sancţionat-o cu un avertisment”, a scris, luni seară, pe Facebook, senatorul Vlas Alexandrescu.

Acesta consideră că nu este suficientă sancţiunea CNCD şi trebuie urmată de sancţiunea electoratului.   ”Poate că nu e destul şi nici nu va fi destul dacă nu va exista şi o sancţiune a societăţii şi electoratului. Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii. Ci, îl condamnă ferm”, a mai scris Vlad Alexandrescu.   Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în 24 august 2018, că este „inadmisibil şi incalificabil” că „Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii” în Piaţa Victoriei, dar că nu vrea să se pronunţe până când nu vor exista „concluzii mai amănunţite” din partea anchetatorilor.   În aceeaşi zi, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii la momentul respectiv, a criticat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând: ”Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”.   Vasilescu a ţinut atunci să-l felicite pe fostul şef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, pe care a spus că nu îl cunoaşte.   A doua zi, senatorul USR Vlad Alexandrescu a cerut demsia Olguţei Vasilescu şi a afirmat că Partidul România Mare nu a dispărut niciodată de pe scena politică, ci a luat forma trandafirilor.

Vezi și:

Răsturnare de situație! Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința schimbării legii (surse)

Omul dat afară, de la conducerea MAI, de Marcel Vela încasează o pensie impresionantă

Au destructurat Poliția Locală! Primarul a dat ordin de desființare

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare