ludovic orban rade 63981900

sursa foto:  stiripesurse.ro

Plan eșuat! Nu mai vor așa

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au convenit, vinerea trecută, la Palatul Cotroceni, începerea procedurilor pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

După planul copt la Cotroceni, liberalii s-au întâlnit într-o ședință a liderilor să pună la cale planul de bătaie. Liderul deputaților PNL, Florin Român, a declarat după ședința PNL că demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier este exclusă.

Liberalii au discutat luni cum să ajungă la anticipate astfel încât să nu riște că manevră să îi lovească tocmai pe ei, că un bumerang. S-a ajuns la concluzia că nu este bine să-și dea demisia Ludovic Orban pentru că atunci vor ajunge să repete incidentul din 2017 când PSD și-a dat jos propriul guvern și din acel motiv a avut costuri electorale uriașe.

Se va merge, au discutat liberalii, pe o strategie în care PNL cade în picioare în orice varianta, iar PSD nu prea ar avea cum să iasă basma curată.

„Suntem într-o situație de win-win. Ne angajăm răspunderea pe două tururi, da? Dacă nu trece o moțiune de cenzură, o să fie alegeri în două tururi, e bine pentru noi. Dacă trece moțiunea de cenzură, mergem la anticipate. Două tururi sau anticipate, în ambele variante spulberăm PSD.

Demisia lui Orban poate fi luată în calcul doar în condițiile în care orice ai face tu, PSD nu depune moțiune de cenzură. Noi am discutat că este exclusă varianta asta, pentru că dacă PSD nu depune moțiune de cenzură pe niște subiecte care-i ustură la ficați, atunci își fac praf imaginea și atunci nici nu mai ai nevoie de anticipate pentru că o să îi bați la scor la toamna”, au spus surse din PNL pentru stiripesurse.

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Cornă îl ‘denunță’ pe Marcel Vela: ‘Vrea să pună mâna pe SMURD! Minte’

Toți șoferii sunt vizați! Marcel Vela schimbă legea

EXCLUSIV Lovitură de teatru! O bancă cu peste un milion de clienți nu a plătit pensiile românilor! Reacția ministrului Muncii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare