costache

sursa foto:  costache

Stare de urgență!Ministerul Sănătății verifică în regim de urgență

Oficialii din Ministerul Sănătății din România verifică dacă informatiile vehiculate in mass-media, referitoare  la cetățeanul italian bolnav de coronavirus care ar fi fost în România în weekend-ul trecut, sunt adevărate. . „În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al MAE.

MAE va lua legătura cu autoritățile italiene și, dacă informația se confirmă, va fi refăcut tot traseul pe care l-a avut cetățeanul italian, vor fi identificate mijloacele de transport pe care le-a folosit și persoanele cu care a intrat în contact.

„Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al MAE

Italianul s-a întors din România la sfârșitul săptămânii trecute. A făcut o călătorie la noi în țară în compania a două persoane, cel mai probabil rude. La întoarcere, bărbatul tuşea, motiv pentru care luni a mers la urgenţa Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv.

Autoritățile sanitare italiene îi țin sub observație familia, dar și pe cele două persoane care l-au însoțit în călătoria din România. Acum, bărbatul e internat în secţia de boli infecţioase a spitalului din Rimini, viaţa sa nefiind pusă în pericol.

Potrivit presei italiene, cetățeanul italian ar avea o relație cu o româncă.

Oficialii din Ministerul Sănătății din România verifică toate aceste informații, informează digi24.ro.

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare