sursa foto:  newsmaker.ro

Ludovic Orban are probleme!Ministrul Transporturilor a numit în funcția de director general al CNAIR o apropiată si o protejată a lui Liviu Dragnea

Ministrul Transporturilor Lucian Bode, fost membru al Partidului Democrat Liberal, a numit în funcția de director general al CNAIR pe Mariana Ioniță, o apropiată și o protejată a lui Liviu Dragnea, fapt care îi creează probleme de imagine lui Ludovic Orban.Este de notorietate faptul că Mariana Ioniță- actualmente director general al Direcției de Investițîi și Reglementări Tehnice din Ministerul Transporturilor, a fost mereu una din protejatele lui Liviu Dragnea, acesta impunând-o mereu în funcții înalte în acest minister

Fostul director al Direcţiei Reglementări Tehnice şi Autorizaţîi de Construire din Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), Mariana Ioniţă, a fost numită director general interimar al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Consiliul de Administraţie al CNAIR S.A. a desemnat-o astăzi, 25.02.2020, în funcţia de director general provizoriu al companiei, pe o perioadă de 4 luni începând cu data de 26.02.2020, pe Mariana Ioniţă, care deţinea funcţia de Director Direcţia Reglementări Tehnice şi Autorizaţii de Construire în cadrul Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor”.

Chiar și în perioada în care PSD și guvernul erau conduse de Victor Ponta, Mariana Ioniță a reușit să dețînă importante funcțîi de director general în Ministerul Transporturilor datorită intervențiilor în forță și a presiunilor exercitate de Liviu Dragnea pentru că această doamna să fie numită pe posturi cheie din acest bănos minister. De pildă, atunci când ministrul Transporturilor era Dan Șova, a rămas de pomină ceartă dintre acesta și vicepremierul de atunci- Liviu Dragnea, ceartă izbucnită în cabinetul premierului Victor Ponta și care avea că tema menținerea Marianei Ioniță pe postul de director general al Direcției Infrastructură din Ministerul Transporturilor. Șova dorea să o înlocuiască pe Ioniță cu inginer constructor de drumuri cu experiență în timp ce Liviu Dragnea făcea presiuni incredibile la Victor Ponta pentru că acesta să îi ordone lui Șova să o mențînă pe Mariana Ioniță în acel post.

Atunci când Liviu Dragnea a devenit președintele PSD și mai apoi dumnezeul guvernărilor PSD din 2017-2019, a fost extrem de ușor să le traseze ordin precis tuturor miniștrilor PSD ce s-au succedat la cârma Transporturilor să o mențînă pe Mariana Ioniță că director general al Direcției de Investițîi și Reglementare Rutieră. Pe scurt, prin această direcție și prin mâna Marianei Ioniță, fostul lider PSD Liviu Dragnea controla TOATE investițiile în infrastructură rutieră a României. Tot Liviu Dragnea a fost acela care a trimis-o pe Ioniță și pe un post bănos la Comisia Europeană timp de un an de zile, în 2018. După care în 2019, cu puțîn timp înainte de a fi condamnat, tot Dragnea i-a ordonat lui Cuc să o repună pe Mariana Ioniță din nou în fruntea bucatelor la aceeași direcție din MT, arată național.ro.

Mariana Ioniţă este de profesie inginer constructor, absolventă a Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi are o vastă experienţă în dezvoltare politicilor publice şi al managementului programelor naţionale din domeniul infrastructurii şi al transporturilor.

Ioniţă l-a înlocuit în funcţia de director general al CNAIR pe Sorin Scarlat, care a ocupat acest post din data de 10 iulie 2019.

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare