Atenție! Din ce localitate este românul depistat cu coronavirus? Jandarmii au descins în comună! Alte 7 persoane, în carantină!

Un prim caz de coronavirus a fost confirmat, în mod oficial, în România!

Persoana infectată cu coronavirus are 20 de ani şi locuieşte cu bunicii în comuna Prigoria, judeţul Gorj. Tânărul lucrează la un restaurant unde patron este italianul internat la Rimini, a declarat, miercuri noaptea, pentru MEDIAFAX, primarul comunei, Iuliana Iliescu.

Iuliana Iliescu a spus că pacientul confirmat cu noul coronavirus locuieşte cu bunicii şi părinţii în satul Dobrana şi lucra la un restaurant unde patron era italianul venit la rude în România, numit de ministrul Sănătăţii „pacientul zero”.

„De azi dimineață (miercuri – n.r.) știam că a fost contact și l-am supravegheat toată ziua, și cu Poliția. Știam de familie, dar așteptam rezultatul analizelor. Acum câteva minute a venit confirmarea. A venit jandarmeria, așteptăm mașina specială de la Craiova să îl ia să-l ducă la București. Băiatul lucrează la o unitate la care este patron italianul. Lucra aici în România, nu în Italia. Băiatul este din Dobrana, locuiește cu părinții și cu bunicii. Sunt izolați de azi-dimineață toți. Are aproximativ 20 de ani”, a precizat primarul.

Ar fi vorba de un tânăr de 20 de ani. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a dezvăluit că alte șapte persoane locuiau împreună cu tânărul. Acestea au rămas în carantină.

Directorul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, a precizat, la Digi24, că printre cei șapte aflați în carantină se află și persoane în etate.

Cele șapte persoane au fost testate deja pentru coronavirus, iar testul a ieșit negativ.

Conform lui Streinu-Cercel, cei șapte vor mai fi testați și la ieșirea din carantină, adică peste 14 zile.

Mai mult, Adrian Streinu-Cercel a dezvăluit că, pentru a băga întreaga localitate în carantină, e nevoie ca în total să fie trei cazuri de coronavirus confirmate.

Tânărul depistat cu coronavirus se află, la această oră, în drum spre București, el urmând să fie internat la „Matei Balș”.

Având în vedere vârsta sa, are șanse mari să-și revină.

BUGETUL.RO vă va ține la curent cu acest caz.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare