streinu cercel

Dr. Streinu Cercel vine cu noi informații!

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, Adrian Streinu- Cercel, face precizări importante despre testarea împotriva COVID-19 care va avea loc în Capitală.

‘Este o evaluare epidemiologică. Noi practic facem un eşantion care să fie reprezenativ. Este o stratificare pe categorii de grupă de vârstă şi pe problemă de comorbidităţi. De aici vom obţine două imagini. Prima ne va spune cât a circulat acest virus până acum în populaţie şi asta se tradce prin apariţia anticorpilor în sângele pacienţilor.”, a precizat Adrian Streinu Cercel.

”Acest test se face din deget, el nu are loc de diagnostic, atenţie. El are rol de a ne spune dacă acea persoană a trecut sau nu prin infecţia cu SARS-COV-2…) A doua imagine se face din secreţiile nazale şi faringe, ca să ne spună prezenţa virusului. Vom şti cât a circulat şi pe unde circulă în momentul de faţă. E logic că dacă ai aceste două informaţii nu faci altceva decât să te duci acolo unde ai focare şi încerci să limitezi.”, a mai adăugat managerul de la Matei Balș.

Vezi și

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare