sursa foto:  politico.eu

Se zguduie scena politică! O fostă consilieră a Vioricăi Dăncilă a fost arestată!

Cutremur pe scena politică! O fostă consilieră a Vioricăi Dăncilă, de pe vremea când aceasta era șefa Guvernului, a fost arestată pentru 30 de zile.

Fostul președinte al clubului ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coța și soția sa, Daniela Coța, acționar în cadrul clubului și fostă consilieră a fostului premier PSD Viorica Dăncilă, au fost arestați vineri seară prin decizia judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, pentru 30 de zile, informează Magazin Sălăjean.

Cei doi au fost reținuți în urmă cu o zi de procurorii sălăjeni și sunt cercetați pentru fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată și obținere ilegală de fonduri în formă continuată.

Reținerea de ieri a celor doi a fost făcută sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri, cu un prejudiciu de 1.200.000 de lei și delapidare, cu un prejudiciu de 1.900.000 de lei.

Mai mult, măsura reținerii celor doi suspecți a fost luată pentru că, după începerea cercetărilor și solicitarea documentelor de la Club Volei Municipal Zalău au încercar „zădărnicirea aflării adevărului în cauză, prin întocmirea unor înscrisuri destinate a crea aparența unei alte stări de fapt decât cea reală, spun procurorii.

Coța a devenit consiliera fostului premier, Viorica Dăncilă, în ianuarie 2019. Fost viceprimar al municipiului Zalău și candidat al PSD la alegerile parlamentare din 2016, ea era și șefa Organizației de Femei a PSD din Sălaj și, potrivit presei locale, o apropiată a lui Dăncilă.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus, vineri, 22 mai 2020, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații C.M.V și C.D.G pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri în forma continuată (26 de acte materiale), faptă prevăzută și pedepsită de articolul 306 aliniat 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal și delapidare în forma continuată (228 de acte materiale) faptă prevăzută și pedepsită de art. 295 alin 1 raportat la art. 308 cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. În sarcina celor doi s-a reținut că, în calitate de reprezentanți de fapt și de drept ai Clubului Volei Municipal Zalău, în perioada 2017 – 2020, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi obținut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al Municipiului Zalău cu titlu de finanțări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte.

De asemenea, prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeași perioadă de timp, inculpații și-ar fi însușit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei.

În ziua de 21 mai 2020, procurorii au dispus reținerea celor doi inculpați pentru 24 de ore, iar vineri, 22 mai, s-a propus judecătorului de drepturi și libertăți măsura arestării preventive.

Dispunerea reținerii și formularea propunerii de arestare preventivă s-a justificat atât prin gravitatea infracțiunilor, cât și prin împrejurarea că, după ridicarea primelor înscrisuri de la Clubul Volei Municipal Zalău, inculpații au încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin întocmirea unor înscrisuri și depunerea unor declarații rectificative 112 la ANAF, prin care au încercat să creeze aparența unei alte stări de fapt decât cea reală.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor aspectelor relevante pentru aflarea adevărului în cauză”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Vezi și

EXCLUSIV Dezvăluirea care răstoarnă scandalul momentului: ‘De acolo a pornit, de fapt’

Totul a fost o mascaradă! Încătușarea de Kaufland a fost regizată de adepții lui Gregorian Bivolaru

Noi vouchere pentru angajați! Unde le-ați putea folosi

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare