Raed Arafat

sursa foto:  gandul.ro

VIDEO Raed Arafat, precizări pentru cei care se întorc în România după 15 iunie. Ce măsuri se vor lua

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că persoanele care vin din țări unde numărul de infectări este mic ar putea să nu mai intre în autoizolare începând chiar de săptămâna viitoare.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că deocamdată se analizează această măsură.

Totodată, de la jumătatea lunii iunie ar putea fi reluate zborurile spre mai multe state.

„Cred ca in cursul saptamanii viitoare, 15 iunie cel putin, sa se ajunga ca in unele tari sa nu mai fie pe lista de autoizolare. Acest lucru e in analiza INSP, nu e un singur parametru de luat in considerare. Se va face treptat pe zone, pe tari care stau ca bine ca Romania din punctul de vedere al raspandirii. E normal ca masura autoizolarii sa nu fie generalizata pentru toate tarile”, a declarat Raed Arafat.

 

Șeful DSU atrage însă atenția că, deși situația este sub control, pot apărea oricând noi focare dacă oamenii nu respectă recomandările autorităților.

„N-am trecut peste faza in care sa spunem ca la acest moment sa nu ne intoarcem la ce a fost. Daca nu respectam reguli exista si posibilitatea sa apara focare, nu la nivel național,  care sa necesite masuri pe care sa le luam pe zone, pe anumite localitati”, a spus Arafat.

Șeful DSU are și un avertisment pentru patronii de magazine care nu măsoară temperatura clienților la intrare: riscă să-și îmbolnăvească propriii angajați.

„E o greseala. Faptul ca nu impunem intr-un magazin sau supermarket regulile recomandate de  autoritati inseamna ca riscam inclusiv sanatatea personalului care lucreaza in magazinul respectiv.
Daca apare un focar in magazinul respectiv, se inchide, pentru ca vor fi contacti, vor fi trimisi la izolare, magazinul va trebui dezinfectat, nu mai poate functiona”, a explicat Raed Arafat, conform realitatea.net

 

De teama oamenilor care se împotrivesc și fac scandal, unele magazine au renunțat la măsurarea temperaturii, deși este obligatoriu.

„Trebuie să se implementeze masuri. În general, societatea noastră a pus sub semnul intrebarii orice masura am luat. (…) Astfel că au facut ca oamenii sa fie mai timizi sa masoare temperatura la clienti”, a adăugat Arafat.

Citește și:

De la Academia de Informații a SRI, a ajuns membru al CA la Rompetrol Rafinare. Legătura cu Monica Anisie

Mega-lovitură! Se pregătesc cele mai tari alianțe politice de până acum. Jocul din umbră făcut de partide

Investiție de milioane de euro în România! Frații ‘Dedeman’ nu se opresc

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare