sursa foto:  wndu.com

OMS lansează un avertisement dur: Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, dar exista situaţii în care aceasta este singura opţiune

Organizația Mondiala a Sănătății (OMS) a transmis un avertisment dur, după ce, în ultimele două săptămâni, numărul de cazuri a crescut alarmant.

Organizația Mondiala a Sănătății (OMS) a avertizat că toate țările ar trebui să ia în calcul impunerea din nou a unor restricții stricte, care să limiteze deplasarea populației, totul pentru a scădea răspândirea COVID-19.

Dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă,  susține că ţările ar trebui să fie pregătire să intre din nou în carantină totală.

„Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, nimeni nu îşi doreşte asta, dar exista situaţii în care aceasta este singura opţiune. Odată ce restricţiile au fost ridicate, a existat întotdeauna riscul ca boala să înceapă să se răspândească din nou. Țările ar trebui să fie gata să meargă înapoi sau înainte în funcţie de numerele pe care le au. Trebuie să accepte faptul că în situaţia noastră actuală este foarte puţin probabil să putem eradica sau elimina acest virus”, a declarat dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă, într-o conferință de presă.

Acesta a îndemnat ca fiecare țară şi comunitate să pună în aplicare un sistem în care să poată detecta micile focare, putând astfel să blocheze doar zonele mici pentru a putea bloca virusul.

„Când virusul este prezent, există riscul de răspândire”, a completat el, citează Mediafax.

 

 

Citește și: Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

EXCLUSIV Lovitură în plin pentru șeful SRI, Eduard Hellvig! Salariul său, în cădere liberă, după ‘Era Dragnea’ și până în prezent!

EXCLUSIV Lovitură pentru Mihai Gâdea! Afacerea soției s-a prăbușit

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare