pag 6 basescu 960x519

sursa foto:  nineoclock.ro

Traian Băsescu, avertisment pentru români: O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă, dacă statul nu face ce trebuie

Traian Băsescu a vorbit la B1 TV despre importanța statului în problema interlopilor. Fostul președinte este de părere că instituțiile statului au o atitudine defensivă în fața rețelelor de crimă organizată. 

“Că s-or omorî între ei, s-or omorî între ei, dar fac lucruri mult mai ticăloase: își împart țara, își împart orașele, își împart zonele de acțiune a grupărilor, pentru că oamenii ăștia nu sunt în câmpul muncii și trăiesc într-un lux exorbitant.

Traficul de mașini continuă să-l facă, că de asta și-au lăsat parte din bandă pe unde au fost până acum, traficul de carne vie merge înainte fără probleme, traficul de droguri funcționează, taxele de protecție le impun acum. Vedeți ce au pățit chiar maneliștii, cărora le iau banii sau le dijmuiesc sumele pe care le încasează. Asta înseamnă că statul trebuie să se ranforseze foarte rapid pe zona asta. (…) După protocoale, SRI s-a retras din supravegherea grupărilor de crimă organizată”, a spus fostul președinte al Romaniei, marţi seara, potrivit b1.ro.

“Trebuie restabilită implicarea unor unități de informații puternice ale Ministerului de Interne, SRI trebuie să revină pe câmpul de culegere a informațiilor de la grupările interlope. (…) Eu n-am ezitat să introduc în Strategia de Securitate Națională lupta cu crima organizată și a luat-o ca sarcină de căpătâi și Ministerul de Interne, și SRI. Punct!

Odată diminuată activitatea în străinătate, își vor extinde activitățile în România, vor trece la tâlhărie masiv, la spargeri de case, care deja se întâmplă tot mai des în Ilfov și București. O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă, dacă statul nu face ce trebuie: risc de securitate națională și toate structurile mobilizate pentru lichidarea acestor grupări sau punerea lor sub control”, a mai spus acesta.

Citește și:

SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

A început destrămarea PNL?! Revoltă în partid după alianța cu USR-PLUS

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare