NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9M2ZhYTk1MTRmN2QwYmQ5NWI5MTg5M2Y5MGZlMDg0YmY.thumb

sursa foto:  Foto: Guvernul României

Ludovic Orban, ieșire furibundă: ‘Acuz PSD de criminalitate economică, acuz PSD că vrea să distrugă economia românească’

Liderul PNL, prim-ministrul Ludovic Orban, a declarat că ”România riscă să piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloșiei și lipsei de responsabilitate a PSD”.

„Acuz PSD de criminalitate economică, acuz PSD că vrea să distrugă economia românească, acuz PSD că vrea să oprească procesul de revenire economică pe care l-am început, provocând cheltuieli şi mai ales provocând consecinţe dramatice pentru România. Pot să vă spun că deja la Bruxelles sunt oficiali europeni care, din cauza deciziei luate de Parlament, pun sub semnul întrebării posibilitatea României de a accesa fonduri din facilitatea de rezilienţă şi recuperare. Adică România riscă să piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloşiei şi lipsei de responsabilitate a PSD care, ca să mai obţină câteva voturi prin minciună şi prin demagogie în aceste alegeri, sacrifică destinul României pe termen mediu şi lung”, a afirmat Ludovic Orban.

 

Premierul a afirmat că prima tranşă de majorare aprobată de Guvern, de 14%, reprezintă cea mai mare creştere a punctului de pensie decisă până acum în România.

 

„În ceea ce ne priveşte, aşa cum am anunţat, am crescut punctul de pensie cu 177 de lei. Este cea mai mare creştere, ca şi sumă, a punctului de pensie care a fost vreodată, în condiţii de criză economică generată de pandemia care a afectat întreaga lume. Din Europa, doar Germania a mai crescut pensiile şi pensiile au fost crescute (…) cu 3,1%. (…) Creşterea este mare, ţinând cont de situaţia economică şi de criza provocată de pandemie”, a menţionat Ludovic Orban.

El a subliniat că o creştere nesustenabilă a pensiilor ar avea drept consecinţă incapacitatea statului de a mai susţine cheltuielile, inclusiv cele cu pensiile şi salariile.

„Bugetul României nu este un sac fără fund, bugetul României este alimentat din taxele şi impozitele plătite de români şi orice cheltuială trebuie dimensionată în funcţie de venituri”, a mai spus premierul Orban, informează agerpres.ro.

Citește și:

Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Lumea să se vaccineze. Va fi o mare problemă dacă pe lângă COVID-19, apar și celelalte viroze banale și gripa

Contracte grele pentru ‘băieții deștepți’ din IT. Ministerul Finanțelor își deschide visteria pentru un fost angajat de-al lui Sebastian Ghiță

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare