sursa foto:  news.ro

Ion Cristoiu: ‘Nicușor Dan va fi Primarul lui Klaus Iohannis și nu al Bucureștilor’

Jurnalistul și Publicistul Ion Cristoiu a afirmat că ”Prin binecuvîntarea lui Klaus Iohannis, dacă va cîștiga, Nicușor Dan va fi Primarul lui Klaus Iohannis și nu al Bucureștilor. Dacă Nicușor Dan cîștigă la scrutinul de duminică, 27 septembrie 2020, nu va reuși să mă convingă nimeni că a cîștigat în mod cinstit.”

 

”Evenimentul numărul unu al campaniei pentru locale, dacă nu chiar al anului 2020, îl reprezintă implicarea fățișă, ostentativă a Președintelui Republicii în campania pentru localele de la București de partea unuia dintre candidați, Nicușor Dan, binecuvîntat drept Candidatul meu, și împotriva celuilalt candidat important, Gabriela Firea.

Acestei angajări într-o bătălie pentru primăria unei localități, Klaus Iohannis i-a consacrat timp, energie și – sînt sigur – manevre de culise prin Sistemul instituțiilor de forță, de care dispune încă de la deșteptarea sa, așa cum Regele Soare dispunea la ieșitul din așternut de întreaga Curte, strînsă în juru-i ca să-i miroasă admirativ pîrțurile.

A convocat două conferințe de presă pentru a-l apăra, în Statement, pe Nicușor Dan în Scandalul Interlopului din parc, pentru a o ataca pe Gabriela Firea pentru administrarea dezastruoasă a Capitalei, și pentru a aranja cu jurnaliști de Casă întrebări ridicătoare la plasă cărora el le pregătise deja răspunsurile electorale.

Joi, 24 septembrie 2020, cu cîteva zile înainte de alegeri, a organizat la Cotroceni o întîlnire între el și Nicușor Dan cu care ocazie, potrivit unui Comunicat al administrației prezidențiale, Klaus Iohannis a dat o Înaltă apreciere proiectelor electorale ale lui Nicușor Dan. Semnal categoric de desemnare publică, după model monarhic, a lui Nicușor Dan drept Candidatul MeuCandidatul PreședințieiCandidatul celui care conduce instituțiile de forță. Un semnal trimis nu atît electoratului din București, care oricum nu se omoară să meargă la vot, cît mai ales generalilor din Sistem, care de ani întregi se ocupă cu mînărirea rezultatelor, în paralel, firește, cu îmbogățirea pe căi necinstite.

Dacă Nicușor Dan cîștigă la scrutinul de duminică, 27 septembrie 2020, nu va reuși să mă convingă nimeni că a cîștigat în mod cinstit.
Din acest punct de vedere, acceptarea de către Independentul, de către Lupul singuratic Nicușor Dan, de a merge la Cotroceni, de a pleca genunchiul de vasal (ca în Games of Thrones) în fața Stăpînului, de a se lăsa desemnat în fața întregii țări drept Candidatul Meu, e o nouă surpriză neplăcută pentru mine, simpatizant de ani întregi al lui Nicușor Dan, după reacția bălbîită la dezvăluirea cu Interlopul, după formula de maidan (nu știam că doctorii în Matematică la Paris se pot coborî la nivel de Ferentari) panarame lansată împotriva femeilor adversare.

Repet a nu știu cîta oară.
Am apreciat la Nicușor Dan voința de a face altfel de politică, de a aduce pe malurile Dîmboviței ceva din eleganța, din manierele lumii civilizate.
Cum putea fi altfel în viziunea mea un doctor în Matematică la Paris?

Păi ce fel de altfel de politică e acceptul de a merge la Cotroceni pentru a fi binecuvîntat drept Candidatul Meu de către Klaus Iohannis în disprețul Constituției?

Un alt fel de politică înseamnă ca primarul Nicușor Dan să fie Primarul Bucureștenilor.
Prin binecuvîntarea lui Klaus Iohannis, dacă va cîștiga, Nicușor Dan va fi Primarul lui Klaus Iohannis și nu al Bucureștilor.
El va fi îndatorat pînă în gît nu bucureștenilor, ci lui Klaus Iohannis și mai ales Camarilei de generali și clientelei de afaceriști ale Președintelui.
Să nu-mi spună Nicușor Dan că gașca lui Klaus Iohannis n-are interese imobiliare în București!
Cum se va opune acestora Nicușor Dan, ajuns primar prin votul lui Klaus Iohannis și nu al bucureștenilor?

Sigur, Klaus Iohannis e cel care l-a invitat pe Nicușor Dan.
Dar Nicușor Dan trebuia să refuze politicos această binecuvîntare.
Nu și-a dat seama că posibila sa victorie va trece în ochii bucureștenilor drept o victorie determinată de Înalta intervenție prezidențială?
Intervenție care nu înseamnă altceva decît mînărirea rezultatelor de către Camarila de generali.

Așa cum am scris, implicarea lui Klaus Iohannis în bătălia pentru alegerile locale pe București, o implicare fățișă, ostentativă, e o încălcare nu numai a Constituției, dar și a cutumelor vieții politice postdecembriste.

Liderii de opinie care-l susțin pe Nicușor Dan au făcut mare caz de implicarea unei anumite părți a presei de partea Gabrielei Firea.

Sînt de acord că această implicare fățișă e o încălcare a cutumelor postdecembriste.
Da, dar cel care a dat exemplu de încălcare a regulilor, a procedurilor, a Constituției, a fost Klaus Iohannis. Ce să ne așteptăm de la autorități, de la instituțiile statului, în perioada următoare, marcată de campania pentru parlamentare, cînd însuși Președintele țării a dat semnalul că legile, procedurile, cutumele nu se respectă?

Mult mai grav e faptul că implicarea fățișă în bătălia pentru localele pe București e un nou pas din lungul șir de pași făcuți de Klaus Iohannis în direcția a ceea ce am numi Sfidarea Constituției.
Contrar Constituției, Klaus Iohannis tratează Guvernul ca Guvernul Meu. La inaugurările de infrastructură el participă ca un nou Ceaușescu și nu ca președinte al Republicii, invitat de premier.

În toate discursurile Klaus Iohannis vorbește în numele Guvernului și mai nou al viitorului Parlament. După Guvernul actual și Parlamentul viitor, cel alcătuit după 6 decembrie 1989, a devenit deja Parlamentul Meu.
Asistăm astfel la o campanie dusă pas cu pas de transformare a României într-o Monarhie absolută.

Deși n-a dat încă Lovitura de stat din 10/11 februarie 1938, Klaus Iohannis a luat ipostaza lui Carol al II-lea.
Vorbește de Guvernul Meu, de Candidatul Meu, de Parlamentul meu.
Nu va trece mult și va vorbi și de Poporul Meu.
Față de această transformare a României în Monarhie Absolută nu mai reacționează nimeni.
Așa cum Cultul personalității lui Nicolae Ceaușescu ajunsese la un moment dat să nu mai mire pe nimeni, deoarece intra deja în ordinea lucrurilor, încălcarea Constituției, a regulilor, a procedurilor de către Klaus Iohannis e primită de toată lumea ca un lucru firesc.

 

Desemnarea Candidatului Meu trebuia să stîrnească reacții revoltate ale partidelor competitoare în bătălia pentru București.

Trebuia ca toți ceilalți candidați, în frunte cu Traian Băsescu, să protesteze public împotriva favorizării lipsite de fair play a candidatului Nicușor Dan.
N-a reacționat nici un competitor.
N-a reacționat nici măcar Gabriela Firea, cea care trebuie să le lupte și cu Sistemul instituțiilor de forță condus de președinte, deși ea apare ca principala victimă a lui Klaus Iohannis.
E drept Călin Popescu Tăriceanu a scris pe Facebook un pamflet.
Cam puțin față de ingerința prezidențială în rezultatul alegerilor.

N-a reacționat nici unul dintre partidele care au candidați în competiție cu Candidatul Meu.

Reacția PSD a frizat ridicolul.
Ar fi fost de așteptat ca PSD să emită un Comunicat oficial de condamnare a acestui amestec anticonstituțional în bătălia electorală.
Se putea sesiza și CCR, care trebuia să se pronunțe o dată și o dată asupra constituționalității faptelor lui Klaus Iohannis din ultima vreme.
Conducerea PSD a tratat gestul lui Klaus Iohannis ca pe un fapt divers.
Marcel Ciolacu a reacționat doar după ce a fost întrebat de presă.
Și a răspuns printr-o glumiță.
Asta a fost reacția PSD, principalul partid de Opoziție, la amestecul președintelui în bătălia pentru localele pe București.

Aflat la Iași, Dan Barna a salutat intervenția președintelui. Nu mai reiau argumentele copreședintelui USRPLUS menite a justifica aberația prezidențială.
Unele sînt de Gîgă șef de partid.
Ca de exemplu, cel potrivit căruia „preşedintele Iohannis este un fost primar al Sibiului, având mai multe mandate, un om care înţelege foarte bine ce înseamnă importanţa unor proiecte credibile pentru ceea ce înseamnă un oraş sau altul” și prin urmare Nicușor Dan n-a mers la președintele României, ci la fostul primar al Sibiului. Ca să afle dacă proiectele sale sînt bune. Într-adevăr Klaus Iohannis a fost primar de oraș. Da, dar Klaus Iohannis e și soț. De ce n-a mers Nicușor Dan ca să afle dacă proiectele sale de soț sînt bune?

Dincolo de aceste aspecte comice, ivite din tentativa de a face din rahat tort de nuntă, rămîne, ca și în cazul lui Nicușor Dan, chestiunea de principiu.

Dan Barna pretinde că USRPLUS aduce în România postdecembristă un altfel de politică.

Încălcările legilor, ale Constituției, ale eticii în bătălia politică țin de politica veche.
Desigur Nicușor Dan e și candidatul USRPLUS.
Încălcarea Constituției a servit astfel și interesele USRPLUS.
Păi ce fel de altfel de politică e asta?!”, conform cristoiublog.ro.

Citește și:

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit!

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare