orban

sursa foto:  inquamphotos.com

Ludovic Orban a făcut noi declarații! Ce se va întâmpla dacă PSD va deține președinția Senatului sau a Camerei Deputaților

Ludovic Orban a declarat, joi, că „nu există niciun risc” dacă PSD va deține conducerea Senatului sau a Camerei Deputaților. Liderul PNL a subliniat că există o majoritate parlamentară în ambele camere, iar Coaliția va putea să le conducă și pe una și pe cealaltă, deoarece „așa este normal”

„Gândiți-vă că președinția Senatului și președinția Camerei Deputaților sunt extrem de importante în procedurile parlamentare iar Guvernul va avea nevoie de adoptarea proiectelor de lege pe care le va trimite spre dezbaterea Parlamentului”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal a negat că ar fi avut discuții ca șefia Senatului să fie deținută de USR: „Nu s-a discutat nimic, nici despre portofolii, nici despre împărțirea funcțiilor. Există doar acordul de a forma o majoritate parlamentară de centru dreapta care să formeze Guvernul”.

Negocierile privind existența unei majorități parlamentare vor începe sâmbătă, a mai spus Ludovic Orban.

„Am hotărât ca negocierile să demareze sâmbătă dimineață. Vom negocia pe mai multe paliere programul de guvernare. Va fi o echipa care va negocia programul, echipa politică care va negocia chestiunile politice, structura Guvernului , pozițiile și care, evident, va valida programul de guvernare. De asemenea, o să existe o negociere și la nivelul Parlamentului, privitoare la Comisii parlamentare, reprezentarea în birourile politice și o strategie comună de manifestare a acestei majorități parlamentare”, a conchis Ludovic Orban.

Vezi și

Operațiune demarată de Guvernul PNL: ‘Cotețele de găini’ ce vor fi instalate în spitale!

Vești importante pentru toți românii: Anul 2021 vine cu noi scumpiri la curentul electric

Legea a fost promulgată! Vestea mult așteptată de angajații români

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare