portofel cu bani

sursa foto:  gazetadecluj.ro

Vești importante pentru tinerii din România! Programul prin care nu plătesc transportul

Mii de tineri de 18 ani pot călători gratuit în Europa în 2019, cu trenul, timp de o lună, printr-un program european.

Iar concurența la înscrieri se anunţă mare şi în România, unde mulţi au prins gustul excursiilor şi sunt mai dispuşi să descopere alte ţări decât părinţii lor, care au trăit fără paşaport o mare parte din viaţă.

Pe de altă parte, turismul cu buget redus s-a dezvoltat serios în ultimii ani. Găsim dormitoare comune în hosteluri, platforme online prin care oamenii îşi pun casa la dispoziţia turiştilor, zboruri low-cost sau abonamente cu reducere pentru studenţi.

Programul european DiscoverEU continuă şi anul viitor, după ce în această vară aproape 600 de tineri români de 18 ani au plecat cu trenul în Europa.

„Din România vor pleca în această etapă aproximativ 450 de tineri, dar pentru că tinerii se simt foarte bine împreună, există posibilitatea ca aceste călătorii să fie individuale sau într-un grup de maximum 5 persoane. Gaşca ta de prieteni cu care poţi să călătoreşti în maximum 5 țări, pentru o perioadă de 30 de zile, principalul mijloc de transport fiind trenul. ”, spune Ștefan Turcu, reprezentant al Comisiei Europeane în România.

Cei care vor să se înscrie în programul DiscoverEU trebuie să împlinească 18 ani până la 31 decembrie, să se înscrie online până la sfasitul lunii vitoare, şi după ce un juriu va face selecţia să îşi facă rucsacul. Călătoriile vor fi între 15 aprilie şi 31 octombrie, anul viitor.

Citește și:

Lovitură devastatoare pentru Elena Udrea! Autoritățile vor să-i spulbere afacerea momentului

S-a aflat totul! Cu cât crește, de fapt, salariul de la 1 ianuarie

EXCLUSIV! ANAF confirmă operațiunea ‘Marea Recuperare’! Zeci de mii de persoane, lovite în plin!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare