marius budai e1517826328451

sursa foto:  curierulnational.ro

Ministrul Muncii, anunț de ultima ora despre majorarea salariilor

Decizia de a nu mai pune în aplicare majorarea salariului minim la 2.350 lei pentru cei cu peste 15 ani vechime a fost agreată cu patronatele și cu sindicatele, pentru că o astfel de măsură ar fi afectat foarte mult mediul de afaceri, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi, după şedinţa de Guvern. „Aceste măsuri se iau în discuţie cu patronatele, şi cu sindicatele. În şedinţa de ieri (a Consiliului Economic şi Social – n.r.), patronatele şi sindicatele au căzut de acord asupra acestor măsuri, iar de la 1 ianuarie vor beneficia de o creştere la 2.080 de lei cei cu studii medii, iar cei cu studii superioare, doar cei cu un an vechime… (salariul minim în cazul lor va creşte la 2.350 lei – n.r.)”, a declarat Budăi, conform hotnews.ro

El a subliniat că ideea de a majora salariul minim şi pentru cei cu 15 ani la 2.350 de lei fost pusă în discuţie la propunerea sindicatelor, însă, în final, nici sindicatele nu au mai votat-o.

„Nu am dat un pas înapoi. Atunci când iei o măsură, discuţi cu ambele părţi, şi cu sindicatele, şi cu patronatele, iar patronatele au spus, mai ales cele din textile, să există posibilitatea ca această măsură, pe termen scurt, să le afecteze exerciţiul financiar şi atunci am ajuns la această concluzie şi facem această majorare diferenţiată între studii medii şi studii superioare”, a mai susţinut el.

Vezi și Lovitură pentru toți clienții RCS&RDS! Acest serviciu nu va mai fi gratuit din februarie 2019

EXCLUSIV Răsturnare de situație! De unde ar putea veni salvarea Elenei Udrea (surse)

Dezvăluire fără precedent a lui Oreste! Câți bani a încasat, de fapt, după cinci ani petrecuți la Realitatea TV

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare