basescu 54424300

sursa foto:  dcnews.ro

Traian Băsescu, reacție dură la adresa ultimelor OUG pe legile justiției:’Ultima OUG este odioasă’

Traian Băsescu, fostul președinte al României,a reacționat dur, vineri seara, la adresa ultimelor OUG pe legile justiției, date de Tudorel Toader.

 

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care sunt modificate legile justiţiei a fost catalogată drept ”odioasă” e fostul președinte.

”Ultima OUG este odioasă. Practic, înseamnă punerea sub control politic a Parchetelor, ceea ce n-a mai îndrăznit să facă nimeni din 2005. S-a revenit la vremea în care doamna Stănoiu, împreună cu Adrian Năstase stabileau în Kiseleff cu îi fac dosare, pe cine scapă de dosare, pe cine arestează şi pe cine nu arestează. Este un regres formidabil în toate palierele de numire a şefilor instituţiilor din parchete.

În urma deciziei CCR, preşdintele, practic, nu mai are niciun cuvânt în desemnarea procurorului general, a şefului DNA, a şefului DIICOT, a adjuncţilor lor şi a şefilor de secţii pe care îi numea dacă îi considera apţi pentru funcţie. CCR a spus că titularul deciziei este ministrul Justiţiei, care îi face propunerea preşedintelui şi acesta este obligat să semneze. Nu cred că va rezista o astfel de decizie în cazul în care vom reuşi să-i trimitem în opoziţie pe cei de la PSD pentru că trebuie restabilită independenţa procurorilor şi independenţa justiţiei, în general”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a subliniat că schimbarea legislaţiei pentru punerea justiţiei sub control politic echivalează cu sfârşitul democraţiei.

”Procurorii şi judecătorii incorecţi trebuie daţi afară, dar nu trebuie modificată legislaţia şi pusă justiţia sub control politic. Asta înseasmnă sfârşitul democraţiei şi nicio speranţă că justiţia nu va fi utilizată ca un ciocan împotriva adversarilor politici”, a mai spus Traian Băsescu.

Vezi și:

Atenție! S-ar putea ca această categorie de angajați să primească vouchere de vacanță

Vești bune pentru clienții RCS&RDS! Iată de ce vor beneficia

EXCLUSIV Lovitură de teatru în privința pensiilor românilor! Reacție explozivă a Ministerului Muncii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare