sursa foto:  cotidianul.ro

Dăncilă, lansează atac în mierz de noapte la adresa președintelui Klaus Iohannis: ‘România trebuie să aibă propriul punct de vedere pentru a fi respectată’

Premierul Viorica Dăncilă a lansat, marți seara, un val de atacuri fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a participat, în perioada 23-26 martie, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), unde s-a întâlnit cu Mike Pence, vicepreședintele SUA, Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, și cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, scrie stiripesurse.

”Au fost întâlniri foarte bune. A fost foarte importantă participarea la AIPAC. Am repus România pe harta mondială, având în vedere aprecierile pe care le-am primit la adresa noastră și a guvernării. Cred că am făcut ceea ce e corect, România trebuie să aibă propriul punct de vedere pentru a fi respectată. Apropierea noastră de SUA și Israel este foarte importantă, nu înseamnă că vom avea o poziție împotriva UE, ci va fi una complementară. Afirmațiile lui Iohannis aduc prejudicii de imagini României, nu e prima dată. Când are ceva de reproșat, când jignește, nu trebuie să iasă cu reacții publice. Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit. Președintele putea să îl sune să îi spună că nu este de acord, pentru că regele e omologul președintelui, nu al premierului”, a declarat Viocica Dăncilă, la un post TV.

„Eu am fost în toate țările din Golf, nu am văzut ca președintele să viziteze țările arabe. Nu înseamnă că punctul nostru de vedere ne poziționează împotriva statelor arabe. M-aș fi așteptat ca președintele să îmi solicite o discuție despre această vizită, dar nu a dorit”, a mai spus Dăncilă.

„În SUA se vorbește despre România ca despre un stat prieten. Legat de mutarea ambasadei, îmi mențin punctul de vedere. În CSAT, așa cum a zis președintele Liviu Dragnea, președintele trebuie să ridice această problemă sau să își spună punctul de vedere. Văd că mă acuză de ignoranță, dar nu explică de ce nu vrea. Văd că nu numește, de atâta timp, un ambasador în Israel”, a mai spus premierul.

Totodată, șefa Executivului de la București a anunțat că Nancy Pelosi a acceptat invitația lui Liviu Dragnea de a veni în România, potrivit realitatea.net

Vezi și

EXCLUSIV Ecaterina Andronescu reacționează, după ce a fost numită ‘Groparul’ învățământului: ‘Nicăieri în lume nu se făcea’

Atenție, zeci de mii de proprietari de mașini sunt vizați! Schimbare radicală la sfârșitul lunii martie

Vești pentru pensionari! Senatul va aproba o nouă modificare a Legii Pensiilor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare