sursa foto:  psnews.ro

Adrian Năstase, îndoliat: ‘A murit’

Fostul premier Adrian Năstase anunță pe blogul personal că a murit, la vârsta de 94 de ani, un mare erudit și un mare artist.

Este vorba despre Vasile Parizescu.

„A murit, la varsta de 94 de ani, Vasile Parizescu, un mare erudit si un mare artist. Cu formatie de militar, Vasile Parizescu a indragit, de tanar, pictura iar ulterior a fondat si a condus Societatea colectionarilor de arta.

A publicat numeroase cărți de ştiință dar şi de artă. În 2008, i-a apărut cartea, „Viața ca o pasiune” cu întâmplări adevărate din viața colecționarilor de artă, iar între 2012 şi 2018 i-au apărut 7 volume din seria de memorii-roman „Aşa a fost. Aşa am făcut. Înjurați-mă”. Urmau sa fie, in total, zece volume.

Ne-am intalnit de multe ori, cu diferite ocazii. Vorbeam des la telefon. Desi se deplasa mai greu, a facut gestul de prietenie de a veni si de a vorbi, anul trecut, la lansarea cartii mele, „Sub zodia momentului”.

Ramane in urma amintirea unui om si a unui artist minunat. Si, lucru mai rar in zilele noastre, a unui mare patriot.

„(pictura) fost o viață întreagă o mare pasiune, o mare dragoste și este încă, și marile iubiri nu se clamează, nu se împărtășesc întregii lumi; ele se șoptesc în spațiul spiritual atunci când sunt singur, eu și natura.”, scrie, pe blogul său, fostul premier.

Vezi și

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Caracal și soția sa, proaspăt pensionați, au încercat să-și ascundă veniturile?

Bugetarii vor primi un nou bonus! Cine sunt cei norocoși

EXCLUSIV Remus Rădoi aruncă-n aer subiectul legăturii dintre clanurile din Caracal și politicienii de Olt

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare