sursa foto:  calatoriaperfecta.ro

Atenţie şoferi! Cu cât veţi fi amendaţi dacă intraţi pe drumuri cu noroi pe roţi

Majorarea salariului minim vine şi cu veşti proaste, cel puţin pentru cei care au maşini şi asta pentru că amenzile rutiere vor începe să ia proporţii. Potrivit articolului 98 din Codul Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc pe clase, în funcţie de numărul de puncte amendă aplicate.

Un punct-amendă reprezintă, valoric, 10% din salariul minim brut pe economie, deci o creştere a acestui indicator aduce cu sine o creştere a amenzilor. Aşadar, valoarea unui punct-amendă va ajunge la 190 de lei, de la 1 ianuarie 2018.

Cele mai mici amenzi, cele aplicabile clasei I de sancţiuni, că vorbitul la telefon, faptul că nu aţi semnalizat, sau nepurtarea centurii de siguranţă, ajung la 570 de lei (2 sau 3 puncte amendă), potrivit a1.ro.

Cele mai mari amenzi aplicate persoanelor fizice sunt din clasa IV, şi ajung la 20 de puncte-amendă, adică 2.900 de lei. Aici intră, spre exemplu, cei care conduc o maşină a cărei Inspecţie Tehnică Periodică a expirat, cei care intră pe drumurile modernizate cu noroi pe roţi, cei care transportă copii mai mici de 12 ani pe locurile din faţă sau cei care conduc o maşină care nu are montate una dintre cele două plăcuţe de înmatriculare.

Citeşte şi…

Un colos lituanian „ATACĂ” piața din România! I-a decis soarta fostei fabrici de bere Gambrinus – ce se va alege de ea

SURPRIZĂ! Cât va mai plăti angajatorul pentru un salariu minim brut din 2018 și cu cât va crește, de fapt, salariul minim net

EXCLUSIV! Lovitură de teatru! „Secretara lui Dragnea” și-a dat DEMISIA! Cum și-a motivat plecarea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare