X

Fraudă bancară în numele ING Bank care te poate lăsa fără bani în conturi. Pățania unei cliente a băncii

O nouă înșelătorie în România! Infractorii sună și spun că sunt de la ING Bank, apoi fac toate demersurile pentru a le lua cetățenilor banii din conturi. Înșelătoria a fost făcută public de Aluziva chiar zilele acestea.

Creatoarea de conținut a fost la doar un pas de a fi victima unei fraude. A primit un apel de la infractorii care se dădeau drept angajați ai băncii și îi spuneau că o persoană a făcut un împrumut pe numele său. Aluziva a pus o mulțime de întrebări și și-a dat seama că ceva este suspect:

„În dimineața asta am avut parte de un șoc pentru că am primit un telefon de la „ING”. Mi s-a spus că cineva s-a prezentat cu buletinul meu într-o sucursală și a făcut o solicitare de credit de 40.000 de lei, care a fost aprobată.

Eu mi-am luat șoc, vă dați seama. Am stat 20 de minute la telefon cu această persoană, ca spre finalul conversației să-mi dau seama că este foarte insistentă și că îmi cere informații personale.

Am refuzat să dau detalii personale, am spus că mi se pare ciudat faptul că îmi cere să spun câți bani am în cont și tot felul de întrebări. Am zis: ok, îmi pare rău, nu voi împărți aceste informații personale, mai ales că dacă sunteți de la bancă, înseamnă că știți câți bani am eu în cont”, a spus Aluziva pe TikTok.

Aluziva demască frauda prin ING / sursă foto: Facebook

CITEȘTE ȘI: Țeapa de zile mari pe care și-a luat-o un român, după ce a cumpărat acțiuni de pe internet! Cum au reușit escrocii să-i golească tot contul!

Noua înșelătorie „ING Bank”, demascată de Aluziva

Creatoarea de conținut a spus că a mers la bancă și așa a aflat că telefonul primit nu era de la ING. Cu acest prilej, și-a anunțat prietenii, familia și urmăritorii să nu se lase păcăliți:

„După o discuție lungă, am spus că insist să mă sune peste 20-30 de minute. Așa că am închis telefonul și am sunat în call center, unde este legit și mi s-a spus că este o tentativă de fraudă și că sunt foarte multe persoane care sunt sunate cum că cineva s-a prezentat cu buletinul și a făcut un credit.

Aveți mare grijă pentru că aproape că m-au păcălit pe mine! Asta este șocant, că eu nu m-am prins, în primele minute de discuție, că este o tentativă de fraudă.

Știți ce s-ar fi întâmplat dacă nu mi-aș fi dat seama? Mi-ar fi trimis un SMS cu un link sau mail pe care eu să dau click, să mă loghez, practic, în bancă și așa să îmi fure informațiile bancare și să îmi dispară banii din cont sau altă nenorocire”, a adăugat Aluziva.

În secțiunea de comentarii, internauții au precizat că infractorii foloseau și alte bănci, nu doar ING, pentru a trage țepe.

CITEȘTE ȘI: Noua țeapă prin care românii pot rămâne fără bani în buzunare! Ce metodă folosesc infractorii

Tags: ing
Categorii: actual

Exquis.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro