sursa foto:  ziuaconstanta.ro

Probleme pentru Hans Klemm! În SUA se solicită rechemarea ambasadorului american de la București

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, ar putea avea probleme mari. În America se solicită rechemarea ambasadorului.

Directorul unei publicații româno-americane, Culian Grigore Luca, a cerut, în cadrul unei corespondențe cu administrația Trump, rechemarea ambasadorului american de la București, Hans Klemm.

Culian este directorul publicației New York Magazin.

„Sunt membru al Partidului Republican din SUA și ieri am primit o scrisoare semnată de președintele american Donald Trump, în care mi s-a cerut să completez un formular privind inițiativele Casei Albe în plan intern și extern.

După ce am răspuns la toate întrebările, la final era un punct în care mi s-a solicitat să fac recomandări. Am scris negru pe alb: rechemarea de la post a ambasadorului Hans G. Klemm“, a anunțat acesta, pe o rețea de socializare.

Recomandarea de rechemare a ambasadorului american vine după ce directorul Culian i-a adresat anterior ambasadorului Hans Klemm două scrisori, una pe data de 29 septembrie, iar o altă pe data de 5 octombrie 2017, în care îl critică pentru pozițiile publice pe care le-a avut cu privire la ceea ce se întâmplă în justiție.

„Nu cunosc un alt ambasador american într-o tară membră a Uniunii Europene și a Alianței Nord-Atlantice, cum este cazul României, care să intervină în viață politică în modul în care o faceți Dvs., mai ales că așa-zisa luptă anticorupție în România, de care sunteți atât de preocupat, a devenit o perdea de fum sub care se ascund infracțiuni niciodată semnalate în intervențiile Dvs.“, îi scrisese Culian ambasadorului american în scrisoarea din data de 29 septembrie 2017.

În a două scrisoare, Culian este chiar mai dur în acuzații.

„Declaratiile dvs publice privind justiția și viața politică românească în general nu numai că încalcă flagrant Convenția de la Viena (conform căreia ambasadorii străini nu au dreptul să intervină în problemele cu care se confruntă țările în care sunt acreditați), dar nu fac decât să inflameze sentimentul antiamerican în România, fapt din ce în ce mai evident în ultima vreme. Drumul spre un asemenea comportament incorect într-o tară prietenă, membră a Uniunii Europene și parteneră NATO, a fost deschis de dna Victoria Nuland (fostă șefă a Departamentului pentru Europa de Est din Departamentul de Stat al SUA), continuat de dl Mark Gitenstein, predecesorul dvs în această funcție, și amplificat de afirmațiile publice – inacceptabile și partizane! – pe care le-ați făcut în ultimii ani“, i-a scris Culian lui Hans Klemm pe data de 5 octombrie 2017.

Vezi și Un cunoscut doctor aruncă bomba! Fluturașul de salariu care le pică greu contestatarilor – Olguța Vasilescu a viralizat postarea

Surpriză de proporții! Cine se va ocupa de plângerea penală împotriva Vioricăi Dăncilă! Rolul lui Hordniceanu

De ce i-a făcut de fapt Ludovic Orban plângere penală Vioricăi Dăncilă – planul din spatele ușilor închise! Ce va urma pentru cariera lui politică

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare