sursa foto:  stirilekanald.ro

Romatsa – bătaia de joc a Guvernului! Bomba sexy din consiliul de administrație – cât câștigă pe lună

Controlorii de trafic aerian sunt printre cel mai bine plătiți angajați din România. Însă munca lor este una extrem de obositoare, iar creierul suprasolicitat. În acest context este normal să fie bine remunerați. Desigur acest lucru este valabil și pentru alte domenii, însă momentan să rămânem la acesta și la ROMATSA .

Foarte mulți au criticat aspru grevele pe care aceștia le-au întreprins arătând cu degetul spre fluturașele de salariu. Controlorii, adică cei care muncesc pe brânci pentru 2.000 de euro pe lună au tot dreptul să fie nemulțumiți când privesc cine face parte din Consiliul de Administrație al ROMATSA. Membrii sunt plătiți cu câteva mii de euro fără să se întrebuințeze prea mult spre deloc.

Mai nou, proaspăt înscăunată pe fotoliul din conducerea ROMATSA este Cristina Tărteață. La prima vedere, probabil numele nu vă spune nimic, însă premierul Grindeanu dă dovadă încă o dată că nu promovează oameni pe criterii de competență, ci pe criterii 100% politice. Acesta este unul dintre motivele pentru care companiile de stat sunt aproape toate cu un picior în groapă.

Vezi și  Lovitură de teatru: cine sunt cei cinci liberali care au votat legea salarizării

Odată cu venirea Guvernului Grindeanu, Cristina Tărteață a primit funcția de secretar de stat la Ministerul Turismului și are pe mână să gestioneze vreo 5 milioane de euro. Ce o recomandă pe aceasta? Ei bine, culoarea părului și talentul probabil, căci din CV nu reiese nici măcar o minimă legătură cu Turismul, iar cu ROMATSA nici atât.

Cei din industria turismului sunt de-a dreptul disperați întrucât se pare că domnișoara Tărteață este trimisă și peste hotare la întâlnirile internaționale legate de Turism și se face de râs constant, fiind complet pe lângă domeniu.

Probabil așa a ieșit și OAIA să înlocuie FRUNZA ca simbol național. Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. România are un potențial turistic imens, neexploatat la adevărata valoare din motivele pe care le puteți identifica citind acest articol.

Ca studii de bază, Tărteață a absolvit Facultatea „Management Financiar – Contabil” al Universității „Spiru Haret” din Bucureşti, urmată de alte diplome luate mai târziu, după ce a ajuns în sfera politică, una dintre ele fiind obținută la Academia Națională de Informații, cea unde generalul Gabriel Oprea făcea doctori pe bandă rulantă.

În lumea politică și-a făcut debutul ca secretară la UNPR.

Ce o recomandă pe Tărteță pentru funcții înalte în stat

Cristina Ionela Tărteață a fost consilier parlamentar, lucrând pentru senatorul PSD Florin Constantinescu, care a și recomandat-o pentru funcțiile supreme în stat.

Despre aceasta au ieșit la suprafață detalii foarte interesante, care ridică multe semne de întrebarea în ceea ce privește numirea ei, întrucât lucrurile par a fi mult mai complicate decât par.

Tărteață are de restituit până în 2021 un împrumut de 60.000 de euro către omul de afaceri egiptean Dahwa Youssef, împotriva căruia procurorii Parchetului au dispus, în vara anului trecut, punerea în mișcare a acțiunii penale și au cerut arestarea preventivă a acestuia pe 30 de zile, cu acuzația de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Dahwa Youssef este asociat și administrator la mai multe firme de consultanță și din domeniul medical.

Vezi și  Penibil și șocant! Declarații halucinante ale lui Iulian Chifu, fost apropiat al lui Traian Băsescu despre Pro Tv și câștigătoarea de la Românii au Talent

De asemenea, declarația de interese semnată de aceasta pe 14 aprilie 2014 relevă că a fost asociată la firma Cias Consult Center SRL, cu un pachet minim, de 2%, în valoare de 1.000 de lei. Următoarele declarații de interese nu mai indică această calitate, putând fi astfel presupus că s-a retras din firmă după 2014.

Datele actuale furnizate de termene.ro indică faptul că firma Cias, unde a fost asociată, este administrată de același Dahwa Youssef. Firma a făcut obiectul acuzațiilor procurorilor de anul trecut, pentru nereguli comise în 2015.

Noul secretar de stat a mai fost asociat cu omul de afaceri egiptean și în alte firme, precum Zinara Medical Services, unde au fost cooptați și alți parteneri, respectiv Said Samer Ahmed, cetățean bulgar născut în Irak, și Yasser Shehan, cetățean sirian, verificați la un moment dat de Garda Financiară Timișoara pentru că ar fi făcut parte dintr-o grupare de crimă organizată. Firma Zinara a fost băgată în lichidare în 2014.

Presa a mai relatat și despre alte relații de afaceri între noul secretar de stat și omul de afaceri egiptean, acuzat în vară de către procurori, dezvăluie și profit.ro.

Drept la replică Cristina Tărteață

În urma materialului publicat on-line la 07.06.2017 pe site-ul www.bugetul.ro cu titlul „Romatsa – bătaia de joc a Guvernului! Bomba sexy din consiliul de administrație – cât câștigă pe lună”, semnat de Anca Andrei, facem următoarele precizări:

 

  • Referitor la afirmațiile care pun sub semnul întrebării prestația mea la activitățile externe la care particip, în calitatea mea oficială, vă aduc la cunoștiință că printre atribuțiile care mi-au fost delegate se regăsește și cea privind gestionarea relațiilor internaționale. În consecință, am participat la acțiuni generate de către autoritatea publică centrală în cadrul căreia activez sau am răspuns invitațiilor unor organizații și instituții internaționale din domeniul turismului. Scopul acestora a fost de creștere a notorietății României ca destinație turistică pe piețele externe, de a prelua modele de bune practici recunoscute la nivel internațional sau pentru a iniția și a dezvolta relații bilaterale cu instituții guvernamentale din diferite state ale lumii. Precizez că în absolut toate deplasările mele externe, am respectat mandatul care mi-a fost încredințat, iar acțiunile și rezultatele concrete ale acestor vizite sunt consemnate în rapoartele de activitate aferente fiecărei deplasări. Toate aceste acțiuni de promovare a României au fost derulate în strânsă colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe și am beneficiat de suportul misiunilor noastre diplomatice din străinătate, fapt care vă poate fi confirmat oficial. Țin să punctez în mod special implicarea mea în calitate de demnitar în derularea atât pe plan extern, cât și pe plan intern a acțiunilor asumate de Guvernul României privind candidatura țării noastre la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică cât și demersurile instituționale de ocupare a unui loc de către țara noastră în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului.
  • În privința afirmației potrivit căreia aș fi ocupat ”postul de secretară” la UNPR, menționez că nu am ocupat niciodată această funcție și nu am fost niciodată membru al acestui partid. Singura mea tangență cu această formațiune politică este aceea că am fost angajat al Senatului României in calitate de colaborator la Grupul Parlamentar UNPR.
  • Tot referitor la experiența mea profesională, vă aduc la cunoștiință faptul că nu am fost niciodată consilier angajat pe Cabinetul Parlamentar al domnului senator Florin Constantinescu, ci Consilier Parlamentar al Senatului României.
  • Cu privire la calitatea mea de membru provizoriu în Consiliul de Administrație al ROMATSA, țin să precizez că am ocupat funcția de consilier parlamentar în Comisia pentru Transporturi şi Energie încă de la înființarea acesteia, în prezent fiind suspendată de drept din aceasta funcție.
  • În ceea ce privește studiile mele, punctez faptul că sunt licențiată a Facultății de „Management Financiar – Contabil” din cadrul Universității „Spiru Haret”, Bucureşti, am absolvit un master în „Managementul informațiilor de securitate națională” din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, București și sunt în prezent doctorand în Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, în cadrul SNSPA, Bucureş Toate celelalte diplome obtinute sunt la cursuri de specializare ( CNAP, IDR etc). Precizez faptul că parcursul meu profesional și instituțiile de învățământ pe care le-am urmat se regăsesc în CV-ul meu care poate fi consultat oricând.
  • În legătură cu abordările privind viața mea personală, consider că ele nu pot face obiectul unor articole de presă, atâta timp cât îmi este încălcat dreptul la viață privată. Sunt o persoană necăsătorită iar viața mea privată nu consider că este de interes public. Datele prezentate în articol nu pot face obiectul unor speculații în lipsa unor decizii definitive și irevocabile ale instituțiilor abilitate.

Consider firesc și deontologic ca, în momentul în care un demnitar reprezintă subiect al unor investigații jurnalistice, să i se solicite punctul de vedere.

Până la această dată, nu am fost contactată de niciunul dintre jurnaliștii publicației dumneavoastră. Consider că acest material a fost contruit pe baza unor supoziții sau speculații, ce afectează imaginea mea, ca demnitar al statului, cât mai ales imaginea României în străinătate. În virtutea dreptului la replică și pentru o corectă informare a celor care vă citesc, vă rog să publicați acest drept la replică.

Pentru o relație profesională deschisă și corectă, vă stau la dispoziție pentru lămurirea tuturor aspectelor de interes public.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.