sursa foto:  transporturiromania.ro

Toți șoferii sunt vizați! Această schimbare a Codului Rutier vă poate aduce amenzi usturătoare

Dacă aveți acest obicei în mașină, trebuie să scăpați de el cât de curând. Noul Cod Rutier 2019 vine cu amenzi uriașe pentru toți șoferii care fac acest lucru.

Cei care vor fi prinşi că au lipit abţibilduri sau afişe pe lunetă, parbriz sau pe geamurile laterale pot primi o amendă care se poate ridica până la 3.000 de lei, dacă prin lipirea acestor afişe se restrânge vizibilitatea şoferului. Aceeaşi sancţiune se va aplica şi pentru cei care pun la oglinda retrovizoare iconiţe, brăduţi parfumaţi sau alte accesorii.

„Aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă contravenţie şi este încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni, prevede noul Cod Rutier 2019. În condiţiile în care clasa a IV-a de sancţiuni prevede amenzi cuprinse între 9 şi 20 de puncte, iar un punct de amneză înseamnă 145 de lei, cei care mai pun iconiţe la oglindă ar putea ajunge cu sume cuprinse între 1.305 lei şi 2.900 de lei.

Codul Rutier 2019 mai prevede că aceleaşi amenzi vor fi acordate şi pentru „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale.” Chiar şi aşa, şoferii pot reduce transparenţa geamurilor unei maşini utilizând tratamente şi folii certificate de către Registrul Auto Român, conform Fanatik.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Șefa ANAF și-a îngropat afacerea de pe urma căreia trăia! Mutarea pe care a făcut-o în ziua în care a fost numită la butoane

Pactul făcut de Carmen Dan! Revenire spectaculoasă! Cine a fost numit într-o funcție-cheie

Pericol mare! Alertă de zahăr cu probleme în România! Solicitare de urgență a gigantului care l-a vândut

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare