Marcel Boloș

sursa foto:  Facebook

2025, anul în care România se schimbă din temelii la nivel fiscal. Anunțul făcut de ministrul Marcel Boloș despre viitoarea „revoluție”

În cadrul unui interviu care a avut loc pe data de 26 februarie, ministrul Finanțelor din România a vorbit despre schimbările fiscale care ne așteaptă din 2025. Pentru a rezolva situați cu cererea de plată numărul 4, care vizează reforma pensiilor, a salariilor unice, taxelor și impozitelor, este nevoie de noi măsuri. Marcel Boloș susține că întreaga „revoluție” va intra în practică de la data de  iulie 2025.

Pentru a putea continua implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, autoritățile trebuie să-și respecte promisiunea față de Comisia Europeană. În acest demers care ar ajuta România să acceseze fonduri europene, este nevoie de noi măsuri fiscale, din anul 2025.

„Anul 2024 a fost anul declarat cu zero impozite şi taxe şi acest lucru este legiferat în Legea bugetului de stat. Dar angajamentul pe care îl avem în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este unul străin. Ştie toată lumea că avem această sarcină, acest angajament faţă de Comisia Europeană şi va trebui să ni-l onorăm pentru a putea continua implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Cererea de plată numărul patru este una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor, pentru că ea include atât reforma pensiilor generale, cât şi reforma salarizării unice, dar şi reforma impozitelor şi taxelor.

Acum, discutând foarte pragmatic şi realist, şi tehnic, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale, care probabil vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025. Acest lucru rămâne de văzut, ce va stabili noul Guvern”, a spus Marcel Boloș pentru Digi 24.

CITEȘTE ȘI: Marcel Boloș continuă Digitalizarea fiscală! După e-Factura, urmează e-TVA

Ministrul laudă sistemul fiscal din România, considerându-l „avantajos” pentru cetățeni

Marcel Boloș consideră că o creștere a taxelor și impozitelor nu ar fi privită cu ochi buni de către cetățeni, din anul 2025. Totuși, subliniază că românii au parte de unul dintre cele mai avantajoase sisteme fiscale din Uniunea Europeană. În același timp, contribuțiile asupra muncii sunt enorme!

„Politica fiscală şi creşterea de impozite şi taxe nu au fost niciodată bine primite de către contribuabili. Pe de altă parte, trebuie să ştim că avem un sistem fiscal care este unul dintre cele mai avantajoase din Uniunea Europeană, în care avem o cotă unică de 10% la impozitul pe venit, avem impozitul pe profit 16%, avem taxa pe valoare adăugată 19%.

Este adevărat că avem contribuţiile asupra muncii cele mai mari din Uniunea Europeană, dar aici, de-a lungul timpului, nu am găsit un echilibru între ceea ce înseamnă impozitarea capitalului, a consumului şi a forţei de muncă şi, din această perspectivă, o reechilibrare între cei trei piloni importanţi ai fiscalităţii este necesară şi poate la noua reformă privind impozitele şi taxele avem în vedere acest lucru”, a afirmat ministrul Finanţelor pentru sursa citată anterior.

CITEȘTE ȘI: Anunțul ministrului Marcel Boloș- Ce se întâmplă cu banii pensionarilor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare