achiziții publice

companii

Silvia şi Mircea Măgureanu, în vârstă de 68, respectiv 72 de ani, sunt doi bătrâni din judeţul Dâmboviţa care au făcut afaceri cu statul român de aproximativ 4 milioane de euro.

Potrivit datelor introduse în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Silvia și Mircia Măgureanu, prin societatea lor, Nosil Plus, au încasat 3.877.378,86 de euro, prin cinci contracte, cel mai important fiind cel parafat în august 2015 cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), căruia i-au livrat pompe de apă în valoare de 3.666.855,88 euro. Ceilalţi clienţi publici ai firmei sunt Ministerul Apărării- UM 02036, Comuna Lazuri, Regia Autonomă a Pădurilor Romsilva SA şi Comuna Mihail Kogălniceanu.

De curând, Ministerul Apărării Naționale (MApN), prin Unitatea Militară 02574 București) a atribuit un contract de 1.584.600 de lei, fără TVA, la 24.09.2016, pentru achiziţia de staţii mobile de alimentare combustibil şi motopompe de stins incendiu, conform cerinţelor din documentaţia de atribuire.

Beneficiare au fost cele două firme care au participat la licitație, anumele Nosil Plus SRL și Watermota SRL, ambele având sediul social în Constanța, informează replicaonline.ro. Sursa citată precizează că Nosil Plus SRL are ca domeniu de activitate intermedieri în comerţul cu maşini, echipamente industriale, nave şi avioane şi a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 12.258.117 lei şi un profit net de 329.563 lei, cu 14 angajaţi şi datorii totale de 11.077.062 lei.

Vezi și Conexiunea care dinamitează protestele anti-grațiere! Apare numele lui Soros

Cine a stat de fapt în spatele protestelor – adevăruri nespuse

Cățelul român ajuns VIRAL în toată lumea. Povestea este impresionantă

 
30.01.2017

mai multe


administrație locală

companii
Locuitorii Sectorului 6 l-au poreclit pe fostul edil al Sectorului 6, Rareș Mănescu, primarul invizibil, tocmai pentru că acesta era foarte puțin comunicativ cu cetățenii. Acest lucru l-a costat scump la capitolul imagine, atât de scump, încât în momentul de față a dispărut complet din politică. Obișnuiți să nu fie luați în seamă prea mult, locuitorii unui complex rezidențial din Crângași au fost șocați, când primarul Gabriel Mutu a răspuns solicitărilor insistente ale acestora și mai mult a și rezolvat problema. Despre ce este vorba? Pe strada Piatra Craiului, chiar în apropierea Podului Ciurel, aflat în construcție, pe o proprietate privată, neîmprejmuită și în mod normal verde, erau depozitați munți de gunoaie, creând impresia unui ghetou dintr-o țară din lumea a treia. Revoltați de mizeria lăsată în urmă, rezidenții complexului aflat în apropiere au sesizat Primăria și spre surprinderea tuturor, acum zona respectivă este lună. De data aceasta, șocul a fost unul pozitiv. Vezi și Sumă fabuloasă! Cât au costat studiile fiului cel mic al lui Adrian Năstase Instituţiile Primăriei Sectorului 6 şi operatorul de salubrizare acţionează în fiecare zi pentru a face curăţenie şi a îndemna la păstrarea ei. Pe terenurile private părăsite, dar şi pe domeniul public, oameni nepăsători aruncă gunoi şi lasă mizerie în urma lor. Intensificăm amenzile şi ne bazăm pe sprijinul comunităţii Sectorului 6 să sesizeze orice abatere de la ceea ce ne-am propus: un sector curat, verde şi sănătos”, a declarat primarul Gabriel Mutu.
Mai mult decât atât, poliţiştii locali care se aflau, ieri, în patrulare în zona Drumul La Roşu şi Cartierul Giuleşti, au depistat o persoană care arunca dintr-un autovehicul autoutilitar mai mulţi saci cu deşeuri provenite din materiale de construcţii pe domeniul public. Este vorba despre un bărbat cu domiciliul pe raza Municipiului Giurgiu, în vârstă de 28 ani.
 
Acesta a primit o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei pentru încălcarea HCGMB nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.
 
Potrivit Hotărârii mai sus menţionate, persoanele fizice au obligaţia să nu abandoneze sau să depoziteze deşeuri provenite din construcţii şi/sau demolări pe domeniul public sau privat, această faptă fiind sancţionată cu amendă cuprinsă între 1.000 lei şi 3.000 lei.
 
Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează ca acţiunile de depistare a persoanelor care abandonează deşeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menţine curăţenia si ordinea în Sectorul 6.
Salutăm implicarea primarului Mutu în rezolvarea problemei curățeniei din Sectorul 6 și îl sprijim în această inițiativă. Implicarea cetățenilor în acest proiect și bunul simț sunt esențiale, altfel Sectorul 6 nu va putea fi niciodată curățat.
23.03.2017

mai multe


asociații profesionale

companii

mai multe


evenimente

companii
Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu și-a depus candidatura pentru preluarea șefiei PNL și este hotărât să reformeze partidul din temelii. Într-un interviu acordat portalului linia1.ro, deputatul a explicat și din ce cauză PNL a înregistrat un eșec istoric la ultimele alegeri parlamentare, unde el a obținut totuși un scor bun. "Vinovăția presupune o latură subiectivă. Unele defecțiuni au fost pur și simplu obiective. Era imposibil ca un partid nefuzionat complet, compus din două culturi diferite de organizație, în care zicala „sabia ruginește în teacă” se amestecă cu butada „balamaua guvernează mereu”, să poată da maximum din ceea ce poate. Timpul a fost prea scurt între momentul fuziunii și scadența alegerilor. În plus, a mai fost și risipit uneori pe lupte fratricide. Și aici apare aspectul de vinovăție. Trebuia forțată democratic intrarea la guvernare, imediat după prezidențiale, pentru că publicul îl voia „out” pe Ponta de peste tot, inclusiv de la Guvern. Noi nu ne-am înțeles intern asupra acestui lucru, fără să înțelegem cât ne va costa extern. De la acel moment, totul a decurs ca un „domino al eșecului” greu de oprit. Și când te mai și aliniezi la start fără garnituri grele… Dar n-aș fi atât de sever cu partidul precum sunteți dvs.. Vezi și Cum a ajuns Răzvan Ionescu să-i ia locul lui Coldea! Planul lui Hellvig

Ultimă ORĂ! Aceștia sunt românii care au fost răniți în atentatul de la Londra

Repet, obiectiv era greu să ai două performanțe la rând din opoziție și cu fuziunea neîncheiată, cu toți prefecții lui Ponta lăsați de „Abracadabra” spilcuiți la locurile lor, cu toate structurile în mâinile lor, fără o singură televiziune „gură de tun”, care să-ți împingă mesajele, fără „om de gol” cum se spune în fotbal, fără „apărare”… Și nici n-a fost un „eșec istoric”. În 2008, după toate „pomenile” date de Tăriceanu premier „de dreapta”, PNL a luat tot cam pe acolo. A fost un eșec istoric, dacă îl raportăm la potențialul structurilor profunde. Și aici intervine o temă de îngrijorare: cât din electorat este „pur” liberal, cât din electorat este liberal-conservator, cât din electorat este „pur” popular? Intrăm într-un spațiu al unor necesare clarificări și al evaluării reale a brandului și nevoii de adaptare", a răspuns Predoiu la întrebarea cât este de vinovat «marele PNL» de acest eșec istoric și de nu și l-a asumat nimeni până acum.
10:18

mai multe


legislație

companii
Miercuri a fost anunțată despărțirea anului în România. Un cunoscut politician a divorțat de soția sa, fostă campioană olimpică la gimnastică. Liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, și fosta gimnastă Maria Olaru s-au despărțit, prin procedură notarială. Anunțul a fost făcut de Olaru pe o pagină de socializare. „Prin acest mesaj, anunț pe oricine se arată interesat de persoana mea, că am divorțat , prin procedură notarială, de fostul meu soț. Despărțiea efectivă s-a produs de la jumătatea anului 2016, atunci când m-am convins că avem idei diametral opuse, ireconciliabile, asupra principalelor valori morale în jurul cărora se coaglează o familie normală, onorabilă. Faptul că n-am introdus încă de atunci actele de divorț se datorează activităților sale politice, în care nu m-am amestecat niciodată, înțelegând că sunt chestiuni care nu mă privesc, chiar dacă eram tot mai în dezacord cu ele. Deși trăiam separați n-am vrut să fiu acuzată, sau doar bănuită, că aș fi contribuit, prin decizia mea, la eșecul său politic. Cu atât mai puțin că aș fi ales divorțul după ce n-a mai fost deputat. Nimic mai străin de mine decât duplicitatea, minciuna, oportunismul sau demagogia, etc proceduri atât de utilizate de către politicieni. Iar cei care mă cunosc pot confirma oricând. Am simți nevoia să fac publice aceste amănunte întrucât, în mod regretabil și de neînțeles pentru mine, un ziar important, criticându-l pe politicianul B.D., nu i-a precizat numele, preferând formula „soțul gimnastei Maria Olaru”. Nu contest fondul acelui material de presă – ROG doar să nu mai fiu asociată cu persoana respectivă și cu actele sale sociale. Da, divorțul aduce cu sine o perioadă grea, însă nu imposibil de depășit. Acesta este motivul pentru care, vă rog să înțelegeți și să respectați dorința de liniște atât de necesără mie și fiului meu. Vă mulțumesc mult pentru înțelegere, și rămân Aceeași Maria Olaru, sinceră și incomodă”, a scris Maria Olaru pe Facebook. Vezi și Sumă fabuloasă! Cât au costat studiile fiului cel mic al lui Adrian Năstase

De necrezut! Cine este și ce avere uriașă are posibilul viitor șef al Societății Române de Radiodifuziune

De necrezut! Ce salariu are acum Mircea Badea la Antena 3

23.03.2017

mai multe


Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.