achiziții publice

companii
mapn

Silvia şi Mircea Măgureanu, în vârstă de 68, respectiv 72 de ani, sunt doi bătrâni din judeţul Dâmboviţa care au făcut afaceri cu statul român de aproximativ 4 milioane de euro.

Potrivit datelor introduse în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Silvia și Mircia Măgureanu, prin societatea lor, Nosil Plus, au încasat 3.877.378,86 de euro, prin cinci contracte, cel mai important fiind cel parafat în august 2015 cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), căruia i-au livrat pompe de apă în valoare de 3.666.855,88 euro. Ceilalţi clienţi publici ai firmei sunt Ministerul Apărării- UM 02036, Comuna Lazuri, Regia Autonomă a Pădurilor Romsilva SA şi Comuna Mihail Kogălniceanu.

De curând, Ministerul Apărării Naționale (MApN), prin Unitatea Militară 02574 București) a atribuit un contract de 1.584.600 de lei, fără TVA, la 24.09.2016, pentru achiziţia de staţii mobile de alimentare combustibil şi motopompe de stins incendiu, conform cerinţelor din documentaţia de atribuire.

Beneficiare au fost cele două firme care au participat la licitație, anumele Nosil Plus SRL și Watermota SRL, ambele având sediul social în Constanța, informează replicaonline.ro. Sursa citată precizează că Nosil Plus SRL are ca domeniu de activitate intermedieri în comerţul cu maşini, echipamente industriale, nave şi avioane şi a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 12.258.117 lei şi un profit net de 329.563 lei, cu 14 angajaţi şi datorii totale de 11.077.062 lei.

Vezi și Conexiunea care dinamitează protestele anti-grațiere! Apare numele lui Soros

Cine a stat de fapt în spatele protestelor – adevăruri nespuse

Cățelul român ajuns VIRAL în toată lumea. Povestea este impresionantă

 
30.01.2017

mai multe


administrație locală

companii
bamboo

În ianuarie, clubul Bamboo era mistuit de flăcări. La o lună distanță ies la iveală informații incredibile despre ceea ce se află sub actualele ruine ale localului deținut de Joshua Castellano.

La ora actuală, zona nu poate fi curățată, deoarece lipsește o autorizație de la Ministerul Culturii. Probabil că vă întrebați de ce ar fi nevoie de un astfel de document, în condițiile în care acolo era un club.

Recent, sub ruinele clubului Bamboo s-a descoperit un sit arheologic, iar autoritățile trebuie sa verifice autorizația de construcție, să vadă dacă a fost acordată legal, informează stirilekanald.

Sursa citată precizează acolo s-ar afla situl arheologic „Lacul Tei Debarcader” . Acesta apare în Repertoriul Arheologic Național cu clasarea „monument istoric” și se suprapune peste străzile Caloieni, Tuzla, Glodeni și Oltetului.

De-a lungul timpului, în această zonă, au fost descoperite mai multe așezări și necropole: o așezare din Epoca bronzului mijlociu, una din Epoca daco-romană (sec. II-IV), una geto-dacica, una din Epoca migrațiilor (sec. VI), o necropolă geto-dacică (sec II-I I.H.) și una din epoca daco-romană (sec. III).

Vezi și La un pas de a fi linșați! Ce s-a întâmplat la protestul anti-Guvern de duminică

Acuzații grave la adresa șefului Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu! Cu ce l-ar avea la mâna DNA

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat

14:33

mai multe


asociații profesionale

companii

mai multe


evenimente

companii
diaconu - ghita

Deși nu se mai știe nimic despre fostul deputat Sebastian Ghiță, procurorii DNA continuă să deschidă dosare pe numele său. Potrivit unor surse Mediafax, există suspiciuni că patronul România Tv  ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul.

Aceleași surse susțin că mai mulţi apropiaţi ai lui Ghiţă sunt audiaţi și că investigaţiile se referă la perioda în care guvernul României a fost condus de Victor Ponta. Potrivit surselor citate, Sebastian Ghiţă, deputat la acea vreme, ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la firme IT pentru sine şi alţii, printre care persoane cu funcţii de conducere în cadrul unor ministere, pentru atribuirea de contracte cu statul.

Vezi și La un pas de a fi linșați! Ce s-a întâmplat la protestul anti-Guvern de duminică

Acuzații grave la adresa șefului Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu! Cu ce l-ar avea la mâna DNA

În acelaşi dosar este audiat la sediul DNA Ploieşti Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiţă. Acesta a ajuns la sediul parchetului cu câteva minute înainte de ora 12.00, fiind adus de poliţişti pe baza unui mandat. Anastasescu are calitatea de suspect, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

La sediul DNA Ploieşti a fost adus cu mandat şi Bogdan Padiu, director Teamnet Group, care, potrivit surselor judiciare citate, este audiat în acelaşi dosar nou, anunță Mediafax.

Sursele citate susţin că Teamnet Group era controlată de Sebastian Ghiţă şi firma a câştigat mai multe licitaţii de contracte executate pe bani publici.

15:29

mai multe


legislație

companii
ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat, luni, că va modifica unele documente din domeniul colectării creanțelor fiscale.

Potrivit ANAF, vor fi actualizate modelele unor formulare utilizate în domeniul colectării creanțelor fiscale, emise si tipărite prin intermediul Unității de imprimare rapidă.

Totodată, prin acest proiect de act normativ au fost prevăzute două noi modele de formulare, respectiv „Decizie referitoare la obligațiile fiscale accesorii reprezentând penalități de nedeclarare" și „Notificare privind obligațiile fiscale restante", care vor fi tipărite și transmise debitorilor prin Unitatea de imprimare rapidă.

Documentele supuse dezbaterii publice prin acest act normativ sunt:

· Titlu executoriu, prevãzut în anexa nr. 1; · Somatie, prevãzutã în anexa nr. 2; · Decizie referitoare la obligatiile fiscale accesorii reprezentând dobânzi si penalitãti de întârziere, prevãzutã în anexa nr. 3; · Decizie referitoare la obligatiile fiscale accesorii reprezentând penalitãti de nedeclarare, prevãzutã în anexa nr. 4; · Înstiintare privind stingerea obligatiilor fiscale, prevãzutã în anexa nr. 5; · Adresã de înfiintare a popririi asupra disponibilitãtilor bãnesti, prevãzutã în anexa nr. 6; · Adresã de înstiintare privind înfiintarea popririi, prevãzutã în anexa nr. 7; · Decizie de ridicare a mãsurilor de executare silitã asupra disponibilitãtilor bãnesti, prevãzutã în anexa nr. 8; · Notificare privind obligatiile fiscale restante, prevãzutã în anexa nr. 9.

Vezi și La un pas de a fi linșați! Ce s-a întâmplat la protestul anti-Guvern de duminică

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat

Mutare șoc la SRI! Cine-i va lua locul lui Coldea

12:23

mai multe


Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.