achiziții publice

companii
guvernul-ciolos-1

Acuzații extrem de grave din din partea jurnaliștion national.ro. Aceștia susțin că la varful structurilor informative se vorbeste despre „vinerea neagra” din 30 decembrie 2016. Ce înseamnă asta? Ei bine, se pare că este vorba de ultima zi lucratoare a anului trecut cand, fara sa-i mai pese cuiva de DNA, schimbarea Guvernului sau rivalitatile politice, a fost declansata, pentru o singura zi, o adevarata isterie a incredintarii de contracte fara licitatie, spune cei de la National.

Scandal de corupție! DNA pe punctul să confiște ambasada SUA

Si mai ingrijorator este insa faptul ca, dupa cum reiese din primele informatii, la acest jaf generalizat s-au dedat nu doar tehnocratii din administratia centrala, care desigur ca si-au tras „partea leului”, dar si pesedisti si liberali deopotriva, din administratia locala sau din regiile deconcentrate. Iar pana ce inspectorii Curtii de Conturi vor stabili, la un moment dat, care au fost „situatiile exceptionale” care au dus la aceasta avalansa de contracte, in chiar ultima zi lucratoare a anului trecut, dar mai ales prejudiciul astfel creat, uite cum a mai primit o „gura de oxigen” clientela politica, indiferent de culoarea acesteia.

Vezi întregul articol AICI.

10.01.2017

mai multe


administrație locală

companii
ridicat-masini

Începând cu 21 ianuarie 2017 intră în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 965/2016 care permite polițiștilor rutieri să dispună ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. În trecut, acest lucru a provocat mult haos și nemulțumire printre cetățeni pentru că firmele care se ocupau cu ridicatul autovehiculelor practicau prețuri abuzive pentru recuperarea autovehiculelor.

„Ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care poliţistul rutier o poate dispune în una dintre situaţiile prevăzute la art. 143 (din regulamentul Codului rutier – n. red.), când vehiculul staţionează neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează (…) pe durata a 24 de ore, de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administraţia publică locală”, dispune actul normativ.

Vezi și Cine este „anaconda” lui Traian Băsescu, șefa acoperiților din presă și ANAF

Ridicarea autoturismelor parcate ilegal pe drumurile publice va putea fi dispusă şi de către poliţiştii locali, aşa cum prevede hotărârea amintită. Indiferent cine decide ridicarea, aceasta se va face în baza unei dispoziţii scrise, ce va trebui să conţină următoarele informaţii:

 • data, ora şi locul ridicării vehiculului;
 • gradul profesional, numele şi prenumele poliţistului care dispune ridicarea şi unitatea din care acesta face parte;
 • indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată;
 • menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului;
 • menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul;
 • date privind numărul de înmatriculare/înregistrare şi marca vehiculului.

Când poate fi ridicată mașina:

 • în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
 • în zona de acţiune a indicatorului de staţionare interzisă şi a marcajului de interzicere a staţionării;
 • pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m;
 • în dreptul căilor de acces ale proprietăţilor alăturate drumurilor publice;
 • în pante şi în rampe;
 • în locul unde este indicatorul de staţionare alternantă (în altă zi sau perioadă decât cea permisă) sau indicatorul de zonă de staţionare cu durată limitată (peste durata stabilită).

Trebuie precizat că măsura ridicării automobilelor depinde de existenţa unor spaţii speciale de depozitare care să aparţină administratorului de drum sau autorităţilor locale. Din acest motiv, este posibil ca, în anumite localităţi din ţară, dispunerea ridicărilor să nu fie posibilă în practică chiar din 21 ianuarie 2017, anunță Libertatea.

20.01.2017

mai multe


asociații profesionale

companii
finante

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), formată din oameni de afaceri și mai multe camere de comerț, atrage atenția că  Ministerul Finanțelor Publice că pachetul de măsuri fiscale conține două prevederi care vor crea probleme majore în aplicare atât autorităților fiscale cât și contribuabililor.

Modificările aduse articolului 165 din Codul de Procedură Fiscală vor pune contribuabilii în situația de a nu mai putea obține suspendarea actelor de impunere emise în urma unei inspecţii fiscale, întrucât plățile lor curente pe baza declaraţiilor de impunere, efectuate înainte de împlinirea termenului de plată al actului de impunere, vor stinge obligaţiile fiscale din acesta şi nu pe cele scadente, pe care contribuabilii urmăresc să le stingă.

Vezi și Ce va fi în următorii 4 ani în România: Cum arată programul economic al PSD

Articolul 229 a fost, de asemenea, modificat astfel că în cazul popririlor bancare din procedura de executare silită, contribuabilii nu vor mai fi înștiințați despre cuantumul și natura debitului. Contribuabilii se vor putea apăra cu dificultate datorită acestei lipse de transparență pentru că nu vor ști de la bun început suma care face obiectul popririi și nici motivul.

CDR susține lupta împotriva evaziunii fiscale, un mediu fiscal predictibil și o relație echilibrată între contribuabili și autorități. În acest context, ținem să precizăm că majoritatea modificărilor aduse recent Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală sunt binevenite și au ținut cont de opiniile mediului de afaceri, însă acestea două la care facem referire mai sus reprezintă un regres semnificativ față de legislația anterioară şi nu sunt fundamentate pe argumente juridice solide sau convingătoare, care să reliefeze necesitatea adoptării lor, spun reprezentanții CDR printr-un comunicat de presă remis redacției.

Vezi și Anunțul Elenei Udrea! Ce va face fosta blondă de la Cotroceni după eșecul de la alegeri

 • Despre Coaliţia pentru Dezvoltarea României

Coaliţia este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a  membrilor săi. Membrii Coaliției contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Coaliția reunește în total 45 de organizații sau membrii asociați.

 • Scopul Coaliţiei

Scopul Coaliţiei este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

 • Coordonarea Coaliţiei

Coordonarea Coaliţiei este asigurată de un Consiliu Director format din Președinţii și Vice-președinții Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camerei de Comerț Americane în România, (AmCham), Camerei de Comerț Franceze în România (CCIFER), Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) și Romanian Business Leaders (RBL).

12.12.2016

mai multe


evenimente

companii

mai multe


legislație

companii
iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost ținta unui atac dur după incendiul care a mistuit clubul Bamboo în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Invocând o Hotărâre de Guvern aprobată de Guvernul Cioloș, Președintele Coaliției Românilor din Statele Unite ale Americii, Chris Terheș l-a pus la zid pe șeful statului român.

„Colectiv si Bamboo - doua incendii, acelasi discurs la Iohannis

In noiembrie 2015 Iohannis a spus ca "a fost nevoie sa moara oameni" pentru ca demisia guvernului Ponta sa se produca. "Daca s-ar fi respectat si dacă s-ar fi impus respectarea normelor si a legilor, niciunul nu ar fi trebuit să moara", a mai spus Iohannis. Aveti clipul mai jos. E important sa-i urmariti tonul si privirea la sfarsit.

In urma acelor morti nevinovati a venit guvernul "lui", plin de incompetenti promovati de servicii care pozau, insa, in tehnocrati si salvatorii Romaniei.

Guvernul Ciolos ar fi trebuit sa corecteze TOT ce a facut gresit sau ignorat precedentele guverne pe partea cu incendii, mai ales sa se asigure ca toate cluburile si localurile sunt in acord cu legea.

Acest lucru, insa, nu s-a intamplat!

Azi, 21 ian 2017, a ars pana la temelie clubul Bamboo din Bucuresti.

La cateva ore dupa incendiu, Iohannis a scris pe Facebook: "În incendiul din clubul bucureștean nu și-a pierdut viața, din fericire, nici un om." Poate daca murea cerea demisia si acestui guvern.

Iohannis a continuat: "Am trecut, însă, pe lângă o altă tragedie de proporții. Reguli și legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înțelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toți, societatea va fi mereu în pericol."

Pai exact acesta ar fi fost rolul guvernului "lui" Iohannis, sa se asigure ca normele si legea sunt respectate, ceea ce, tot dupa spusele lui Iohannis, nu s-a intamplat.

Daca in noiembrie 2015 Iohannis a folosit expresia "coruptia ucide", din care propaganda Noii Securitati a facut slogan, acum sloganul va fi ca trebuie sa se respecte legea, deci institutiile de forta trebuie intarite si mai mult.

E important de remarcat, de asemenea, cum Iohannis deja insinueaza cauza incendiului de la Bamboo: incalcarea legii, "se pare". Prevad ca acest "se pare" va disparea din discursul public, iar incalcarea legii, ca si cauza a incendiului, va fi prezentata ca o certitudine.

Pana la finalizarea unei investigatii nu ai de unde sa stii cauza. Poate a fost o mana criminala acolo.

Sa cititi discursul lui din noiembrie 2015 unde vorbeste despre proteste si sa faceti paralela cu ce se intampla in aceste zile. Se repeta acum acelasi scenariu.

Pentru a prelua puterea dupa caderea lui Ceausescu in 1989, Vechea Securitate a instrumentat diversiunea cu teroristii, facandu-i pe romani sa se omoare uniii pe altii, in timp ce ei confiscau statul.

Vechea Securitate, devenita intre timp Noua, se vede ca are nevoie acum de o alta diversiune pentru a se asigura ca nu pierde puterea confiscata in 1989.

Daca un guvern si-a dat demisia pentru ca altii nu au respectat legea, iar prin vointa exclusiva a lui Iohannis a venit un alt guvern care nu a aplicat legea, in urma incendiului de la Bamboo si in baza criteriilor impuse altora, Iohannis ar trebui sa isi dea demisia. A fost guvernul "lui" cel care nu a aplicat legea la Bamboo.

Nu va mai lasati manipulati!”, a scris Terheș pe pagina sa de Facebook.

Hotărârea de Guvern la care se referă Terheș prevede ca ca „până la 30 iunie 2017, construcţiile şi amenajările care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu sunt obligate să obţină acest document”, iar „până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investiţiilor”.

Vezi și 
Gest necuvenit la ceremonia de învestire a lui Trump! Autorul este un membru al familiei sale

Cine este „anaconda” lui Traian Băsescu, șefa acoperiților din presă și ANAF

Cum au ajuns de fapt Kovesi și Coldea în cele mai importante funcții în stat – adevăruri nespuse

21.01.2017

mai multe


Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.