6 pași pentru a construi un terariu pentru o broască țestoasă  

Țestoasele sunt unele dintre cele mai longevive și mai calme animale de companie dintre toate, dar au nevoie de un spațiu condiționat în casa noastră pentru a putea să trăiască nestresate. Un loc unde se pot ușura și unde pot dormi și petrece timp în liniște, deoarece sunt animale care se sperie și se stresează ușor. În acest fel, înainte de a adopta o țestoasă, este necesar să avem pregătit un terariu. Aceasta va fi casa sa și ar trebui să aibă cele mai bune facilități pentru a se bucura și a nu se îmbolnăvi. Dacă te-ai gândit că vrei un animal de companie și dorești să optezi pentru o țestoasă, îți explicăm în 6 pași cum să construiți un terariu pentru noul companion. Necesită o mică investiție de început, dar pe parcurs va fi ușor de întreținut și va fi o atracție în casă.

Curățați terariul

Un terariu este recipientul transparent care este facut special pentru broaște țestoase. Trebuie să-l clătim pentru a îndepărta orice urmă de murdărie din interior pe care l-ar fi putut avea. Vom evita folosirea oricărui produs coroziv în timpul curățării acestuia și, de asemenea, nu vom pune clor pe el, deoarece puteți otrăvi terariul pentru broasca țestoasă. Se recomandă să folosiți apă caldă și săpun neutru și lăsați să se usuce timp de 30 de minute. Luați în considerare faptul că terariul trebuie din când în când igienizat, deci țineți cont de aceste sfaturi și pe viitor.

Așezați pământul în terariu

Odată ce recipientul este uscat, trecem la așezarea pământului. Este recomandat să plasați pământ de grădină, astfel încât țestoasa să nu aibă prea multe dificultăți atunci când încearcă să se îngroape. Trebuie plasată o grosime de sol de cel puțin 4 centimetri. Dacă există o activitate pe care diferitele tipuri de țestoase iubesc, aceasta este aceea de a se îngropa în pământ. Asigurați-vă că terariul este suficient de mare și că există un strat generos de pământ.

Adăugați plante de acvariu și decorațiuni

Nu funcționează doar ca metodă decorativă, ci și pentru ca broasca țestoasă să aibă un habitat potrivit în casa sa. Acest lucru va face ca performanța fizică și capacitatea mentală a animalului de companie să crească complet sănătoase. Puteți să așezați o zonă cu pietre, ramuri verzi, plante acvariu și trunchiuri, astfel încât să se poată urca, să coboare și să facă mișcare. Optați pentru plante acvariu potrivite pentru o broască țestoasă, mai ales dacă aceasta va avea tendița să le mănânce.

Instalați o lampă

Este foarte bine să plasați o lampă în zona uscată a terariului. În acest fel vom face ca luminozitatea să ajungă direct la țestoase. Nu apropiați lampa prea mult. Dacă o aducem mai aproape am putea provoca arsuri ale pielii. Cu toate acestea, țestoasele iubesc căldura, de aceea vor prefera să stea și la lumină. În mod ideal, așezați lampa la aproximativ 30 de centimetri de broasca țestoasă.

Puneți mâncarea în terariu

Vom pune mâncarea într-un recipient mic de unde broasca țestoasă o va putea lua fără dificultate. În același mod, trebuie să punem și apă proaspătă pentru aceasta. Mâncarea este specială pentru broaște și o puteți găsi în orice magazin de profil sau chiar și online. De asemenea, broaștele țestoase au o dietă vegetariană, deci puteți să o hrăniți și cu anumite tipuri de frunze și verdețuri sau legume.

Așezarea terariului

Să ne amintim că țestoasele sunt animale care pot fi ușor speriate. Prin urmare, trebuie să găsim o zonă a casei care este puțin străbătută. Îl poți așeza în cea mai liniștită cameră din casa ta. Curățarea mediului va influența, de asemenea, dezvoltarea și creșterea țestoasei noastre. Alegeți un spațiu sigur la care, dacă este cazul, să nu poată ajunge alte animale sau copii mici. Încercați să păstrați un mediu liniștit, fără zgomote puternice pentru țestoasă.

Acești 6 pași simpli ne vor ajuta să oferi țestoasei un mediu sănătos. Țestoasele sunt un tip de reptilă care are nevoie de spațiul lor condiționat, deoarece sunt de obicei foarte curioase.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare