sursa foto:  realitateaoltului.ro

Li s-a tăiat dreptul la pensie- ce vor primi în schimb

Conform noii legi a pensiilor, bolnavii de cancer și SIDA nu vor mai primi pensia minimă. Aceștia primesc,în prezent, pensia de invaliditate chiar dacă nu au cotizat la stat.

Noua lege prevede ca în schimbul pensiei să primească o indemnizație socială. Ministerul Muncii a contrazis, spunând că persoanele bolnave de cancer sau SIDA vor primi în continuare banii.

„Nu taie nimeni banii persoanelor bolnave de cancer sau HIV/SIDA! Persoanele care primesc pensie de invaliditate şi au minimum 15 ani vechime vor rămâne cu aceasta şi după intrarea în vigoare a noului pachet de legi. Persoanele care primesc în prezent pensie de invaliditate şi nu au minimum 15 ani vechime vor putea opta între pensia calculată pe baza contributivităţii şi indemnizaţia socială. Persoanele bolnave de cancer sau HIV/SIDA, care nu au lucrat minimum 15 ani şi care nu vor fi deja pensionate la data intrării în vigoare a noului pachet de legi, vor primi indemnizaţie socială, care va fi mai mare decât actuala pensie minim garantată, pe care o primesc în prezent”, a spus Ministerul Muncii.

Ministerul susţine că indemnizaţia socială va fi mai mare decât actuala pensie minim garantată. Pensia minimă garantată este, în prezent, de 640 de lei, după o majorare de la 520 lei care a avut loc începând cu 1 iulie 2018, scrie adevarul.ro

 

Vezi și De mâine se aplică această lege! Toți conducătorii auto din România vor avea acest drept

EXCLUSIV! Ecaterina Andronescu „atacă” subiectul momentului! Atuul pe care îl are în războiul cu Liviu Dragnea

Un colos din Londra intră în forță pe piața locală! Sute de locuri de muncă, puse la bătaie! Investiție masivă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare