sursa foto:  monitorulapararii.ro

9 mai va fi ziua în care se va sfârși războiul din Ucraina? Papa Francisc: ‘Viktor Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai’

Papa Francisc a declarat că premierul ungar Victor Orban i-a mărturisit, în timpul întâlnirii celor doi la sfârşitul lunii aprilie, că preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să pună capăt invaziei Rusiei în Ucraina pe 9 mai, ”Ziua Victoriei” în Rusia. De asemenea, liderul Bisericii Catolice şi-a reiterat dorinţa de a călători la Moscova şi de a se întâlni cu Putin, în speranţa de a pune capăt războiului din Ucraina, relatează CNN.

Papa Francisc a făcut aceste declaraţii pentru cotidianul italian Corriere della Sera într-un interviu publicat marţi.

”Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că ruşii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a afirmat Suveranul Pontif.

”Acest lucru ar explica şi viteza escaladării din ultimele zile. Pentru că în prezent nu este vorba doar de Donbas, ci şi despre Crimeea, Odesa, despre cucerirea portului de la Marea Neagră din Ucraina”, a mai precizat papa.

”Nu există suficientă voinţă să se ajungă la pace. Sunt pesimist, dar trebuie să facem orice gest posibil pentru a opri războiul”, a continuat el.

Liderul Bisericii Catolice şi-a reiterat dorinţa de a călători la Moscova pentru a se întâlni cu Putin şi a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

”Nu am primit încă un răspuns şi încă insistăm, chiar dacă mă tem că Putin nu poate şi nu vrea să organizeze această întâlnire chiar acum. Însă atâta brutalitate, cum să nu o opreşti? În urmă cu douăzeci şi cinci de ani, noi am trăit acelaşi lucru în Rwanda”, a mai spus Papa Francisc.

Suveranul Pontif a mărturisit că nu va călători deocamdată la Kiev, însă va trimite în schimb un reprezentant.

”Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Dar şi eu sunt preot, ce pot face? Voi face tot ce pot. Dacă Putin ar deschide uşa”, a conchis el, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare