A ieșit la iveală! Care este planul PNL pentru prezidențiale

Surse din Partidul Național Liberal au declarat pentru stiripesurse.ro ca pentru liberali e extrem de important să ajungă la guvernare înainte de alegerile prezidențiale. „Ministerul de Interne e minister-cheie și e nevoie de el.

Fără Blaga la Interne în toamna lui 2009, Băsescu nu reușea să-l bată pe Geoană. Dacă cade Guvernul Dăncilă, Internele sunt primul minister vizat de PNL. Resursa administrativă e esențială pentru victoria lui Iohannis”, au afirmat sursele liberale.

PNL a negociat intens în ultimele două săptămâni susținere parlamentară pentru moțiunea de cenzură pe care vrea s-o depună în Parlament. În paralel, Klaus Iohannis a intrat într-un conflict de uzură cu Guvernul PSD și a refuzat în mod repetat să numească miniștrii interimari, motiv pentru care Guvernul a sesizat Curtea Constituțională. După ieșirea ALDEde la guvernare, obiectivul președintelui Iohannis e să forțeze Guvernul să vină în fața Parlamentului pentru un vot de încredere.

„Dacă nu ajungem la guvernare acum, Iohannis va intra în alegeri slăbit, fiindcă va părea neputincios. A promis că PNL va intra la guvernare, dar nu reușește s-o dea jos pe Dăncilă, contracandidatul lui direct”, au concluzionat sursele din PNL.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare