sursa foto:  Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici”

Activități de curățare a mormintelor Eroilor Neamului Românesc, organizate de MApN

Ministerul Apărării Naționale a organizat o serie de activități, în cadrul proiectului „Un erou, o floare”, pentru a ține vie în memoria colectivă amintirea celor care și-au dat viața pentru România. 

Astfel, militarii au efectuat, joi, mai multe activități care au avut drept scop îngrijirea cimitirelor și monumentelor de război, semnificative pentru jertfa eroilor români și străini.

Un erou, o floare!
Astăzi, 21 aprilie 2021, Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” a organizat în cadrul proiectului „Un erou, o floare”, o serie de activități care au avut drept scop îngrijirea cimitirelor și monumentelor de război, semnificative pentru jertfa eroilor români și străini.
Activitatea s-a desfășurat, cu respectarea regulilor de protecție și prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, la Parcela de onoare situată în cimitirul Cetățuia, strada Calea lui Traian din municipiul Rm. Vâlcea, necropolă de război în care sunt înhumați 550 militari români, germani, austrieci și ruși, care au murit în Primul și al Doilea Război Mondial.
#MapN #CPGeEOD #eroimilitari
✍ Locotenent Marius Oprea
📷 Locotenent-colonel Angel-Cătălin Florea”, a transmis Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici”.

Ar putea fi o imagine cu monument şi în aer liber

Un erou, o floare…
Oficiul Național pentru Cultul Eroilor a desfășurat lucrări de îngrijire la Cimitirul de onoare al eroilor din al Doilea Război Mondial din municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.
20 de militari de la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia au curățat și igienizat mormintele celor peste 300 de eroi români și străini căzuți în cel de al Doilea Război Mondial care au fost înhumați în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, dar și monumentul ridicat în cimitir, în memoria eroilor.
Foto slt. Andrei Cîrșmariu
#mapn #ArmataRomâniei”, precizează MApN.

Ar putea fi o imagine cu în aer liber şi monument

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, în aer liber şi monument

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare