sursa foto:  wikimedia

Adrian Năstase, despre eșecul Schengen: ‘Este nevoie să ieșim din această formulă absolut școlărească de politică externă pe baza de pilot automat Bruxelles sau Statele Unite. Iată, partenerul strategic n-a putut să ne ajute cu absolut nimic în această chestiune’

Fostul președinte al PSD și fost premier al României, Adrian Năstase, a declarat că e nevoie de o schimbare privind politica externă a țării noastre.

Instituția care, în opinia mea, ar trebui în momentul de față să încerce o reformulare, resetare, e formula clasică, în primul rând a strategiilor de politică externă, ar trebui să fie Parlamentul. Şi cred că în acest moment este nevoie de o dezbatere în cadrul Parlamentului în legătură cu liniile, cu orientarea politicii externe.

Pentru că este clar că în această perioadă practic are loc o schimbare enormă de linii geostrategice, iar România este cumva cuprinsă între zone de extindere„, a spus fostul premier.

Eu cred că este nevoie să ieșim din această formulă absolut școlărească de politică externă pe baza de pilot automat Bruxelles sau Statele Unite. Iată, partenerul strategic n-a putut să ne ajute cu absolut nimic în această chestiune, chiar dacă probabil că ar fi avut un cuvânt de spus, dar aveau alte teme de rezolvat„, a mai spus Adrian Năstase.

Potrivit lui Adrian Năstase, România, în ultimii ani, nu a știut să spună NU niciodată.

E ca în fotbal – ocaziile pierdute se răzbună și iată că am ajuns într-un moment nefavorabil. Cine se gândea că în Austria, un partid, nu știu de care, va avea o problemă de ordin intern …acum câteva săptămâni probabil chestiunea asta n-ar fi fost discutată.

Aceste aspecte, după părerea mea, țin și de faptul că în ultimii 11 ani nu am știut să negociem aceste aspecte și este o pierdere până la urmă„, conform antena3.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare