sursa foto:  voceavalcii.ro

Afacere cu migranți! Zeci de afro-asiatici plăteau între 500 și 1.000 de euro pentru a trece frontiera în România

Percheziţii de amploare în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, efectuate marți de procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră, la o grupare formată din cetăţeni români şi sârbi care se ocupa cu traficul de migranţi. Grupurile de migranţi plăteau între 500-1.000 de euro de persoană, pentru a fi ajutaţi să treacă graniţa în România.

 

 

 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin, împreună cu poliţişti de frontieră specializaţi în combaterea migraţiei ilegale din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, fac, marţi, 29 de percheziţii domiciliare în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, într-un dosar vizând constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, ancheta a început după sesizarea din oficiu a poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în luna octombrie 2021.

”În cauză s-a reţinut că, în perioada octombrie 2021 – martie 2023, mai multe persoane, cetăţeni români şi sârbi, au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României şi facilitarea şederii ilegale în România. Membrii grupului infracţional, în mod coordonat, au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România şi Serbia, pe raza judeţului Caraş-Severin. Ulterior migranţii erau transportaţi pe raza judeţului Timiş, de unde erau predaţi altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest”, arată DIICOT.

Procurorii afirmă că grupurile de migranţi, formate din 7-15 persoane, erau constituite pe teritoriul Serbiei, de către cetăţeni afro-asiatici sprijiniţi de către cetăţeni sârbi, care, în schimbul unor sume cuprinse între 500-1.000 euro de persoană, îi racolau (în special din centrele de refugiaţi din Serbia), în scopul trecerii frauduloase a frontierei cu România.

Potrivit DIICOT, au fost interceptate şi oprite 29 de transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupării, transporturi în care au fost identificaţi aproximativ 300 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană.

Peste 25 de persoane urmează să fie duse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul SCCO Caraş-Severin şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod” Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare