sursa foto:  wall-street.ro

Alertă pentru bucureșteni! A intrat în vigoare la miezul nopții! De azi, e obligatoriu!

Comitetul Muncipiului București pentru Situații de Urgență a luat, luni seara, o serie de măsuri în contextul depășirii ratei de îmbolnăvire de 3 la mia de locuitori.

Așadar, de la ora 00:00, au intrat în vigoare mai multe decizii ale CMBSU. Printre altele, portul măștii de protecție a devenit obligatoriu și pe stradă.

Iată măsurile care au intrat în vigoare la miezul nopții:

1. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise;

2. Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în „Scenariul Roșu”.

3. Toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Aceste măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie, ceea ce înseamnă că vor dura cel puțin până la 2 noiembrie inclusiv, când se va face o nouă evaluare a situației.

Activitatea desfășurată în creșe și after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale, precizează autoritățile.

Totodată, desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare