sursa foto:  ebihoreanul.ro

Alexandru Rafila: ‘Trebuie regândit modul de testare. Nu cred că cetățenii români sunt chiar așa de diferiți față de toți ceilalți cetățeni europeni’

Alexandru Rafila, deputat PSD, reprezentantul României la OMS, a declarat că este necesară regândirea modului de testare împotriva COVID-19.

„Am văzut chiar acum că Ministerul Sănătăţii se gândeşte la introducerea altor indicatori privind acele praguri care să ducă la oprirea sau la repornirea anumitor activităţi, pe motiv că cetăţenii români se testează acasă cu teste rapide şi din cauza asta s-a pierdut controlul. Eu nu cred că cetăţenii români sunt chiar aşa de diferiţi faţă de toţi ceilalţi cetăţeni europeni şi toate ţările au o monitorizare apropiată de adevăr a evoluţiei pandemiei şi în România nu există acest lucru. Nu cred chestiunea asta. Eu cred că trebuie regândit modul de testare. Cu toate că am făcut multe demersuri, am încercat să-i convingem profesional, nu politic, nu există accesibilitate la testare”, a declarat dr. Rafila într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

 

 

El consideră că medicii de familie ar putea fi introduşi în procedura de testare cu teste rapide.

 

 

„De ce nu introducem medicii de familie în procedura de testare cu teste rapide? Am discutat despre înfiinţarea de centre de recoltare a testelor care să fie la îndemâna oamenilor, nici lucrul acesta nu se face. E o chestiune pe care n-o înţeleg. Profesional n-o înţeleg, dar rămâne să vedem care vor fi măsurile pe care le ia Ministerul Sănătăţii. Oricum, fără această intensificare a testării nu poţi pune în aplicare măsura întăririi supravegherii epidemiologice.

Discutăm acum de noua tulpină de coronavirus. (…) Dacă am avea o testare corespunzătoare, atunci putem face şi supraveghere epidemiologică (…) şi cazurile suspecte pot fi investigate în continuare pentru secvenţierea de care discutam şi pentru izolarea acelor focare astfel încât să limitezi transmiterea acestei tulpini”, a arătat Alexandru Rafila.

 

 

În opinia sa, o măsură care este extrem de importantă este legată de o campanie de informare dedicată pentru toate grupurile sociale, „dar aceasta nu există”.

 

 

„Această campanie de informare nu există. Noi acum ne aflăm într-o situaţie ciudată. Suntem în situaţia în care lumea vrea să se vaccineze, nu avem suficiente vaccinuri. Peste câteva luni o să ne găsim în situaţia inversă – în care o să avem multe vaccinuri şi lumea nu o să vrea să se vaccineze, dacă această campanie de informare nu ajunge la cetăţeni”, a adăugat deputatul PSD, conform agerpres.ro.

Citește și:

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

 

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare