Analistul militar Radu Tudor, despre bombardarea Cartierului General al Flotei ruse la Marea Neagră: ‘Se pare că e vorba de rachetele britanice Storm Shadow, care au fost lansate de undeva din zona Bugeacului’

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor a comentat bombardarea de către Ucraina a Cartierului General al Flotei ruse la Marea Neagră.

 

Radu Tudor a citat informații vehiculate de bloggerii militari ruși, conform cărora în atac au fost folosite rachete Storm Shadow, lansate, probabil, din zona ucraineană Bugeac.

Astăzi a avut loc un nou eveniment militar major în războiul declanșat de Rusia pe teritoriul Ucrainei. Ceea ce vedeți aici este Cartierul General al Flotei ruse la Marea Neagră, situat în Sevastopol. 

Pentru prima oară de la începutul războiului, Cartierul General al Flotei ruse la Marea Neagră a fost lovit de rachete ale apărătorilor ucrainieni. Sunt pagube foarte mari. Această lovitură a fost recunoscută chiar de Federația Rusă. Un incendiu masiv a avut loc. Rușii spun că un singur ofițer a murit în urma acestei lovituri excepționale.

Cert este că acest Cartier General, care coordonează navele Flotei ruse la Marea Neagră, joacă un rol extrem de important în bombardarea teritoriului Ucrainei, atât în ceea ce privește, să spunem, zona continentală, cât și zona aceasta foarte aproape de noi, pe care am ‘simțit-o’ din perspectiva lansării dronelor din Crimeea

Se lansează drone pe brațul Dunării, pe Chilia, în Izmail și la Reni, și au căzut și pe teritoriul României.

Imaginea pe care o vedeți este publicată de bloggerii militari ruși. Ei spun că sunt surprinși de această capacitate specială și nouă a Ucrainei de a lovi Peninsula Crimeea și, în particular, baza de la Sevastopol, de la o distanță de 200 – 300 de kilometri.

Radu Tudor: Cartierul General al Flotei ruse la Marea Neagră, scos din funcțiune

Aici este, putem să spunem, creierul operațiunilor militare pentru navele rusești din Marea Neagră, care lansează atacuri asupra teritoriului Ucrainei. Se pare că e vorba de rachetele britanice Storm Shadow, care au fost lansate de undeva din zona Bugeacului.

Orașul Tuzla este indicat ca loc de origine al lansării acestor rachete asupra Cartierului General care, în momentul de față, este inoperabil. Așadar, lovitura a avut efect. Rușii sunt în degringoladă, pentru că aici, pe această clădire, sunt foarte multe echipamente de comunicații.

Toate aceste antene reprezintă nu doar comunicarea cu Moscova, ci și comunicarea cu toate echipamentele aflate pe navele Flotei ruse la Marea Neagră, care nu mai pot primi indicații, nu mai pot primi comenzi pentru a lovi teritoriul Ucrainei.

Așadar, este, cum vă spuneam, din punct de vedere militar, o lovitură extrem de relevantă. Harta de ultimă oră oferită de serviciile militare britanice de informații arată că, dacă din zonele Odesa și Bugeac, din zona Herson – Nova Kahovka, ucrainienii reușesc deja să lovească Peninsula Crimeea, asta înseamnă o evoluție majoră, o depresurizare a liniei frontului.

Aici, în zona Zaporojie – Vugledar și în zona Bahmut există puncte importante de avans al trupelor ucrainiene, dar din punct de vedere teritorial nu sunt suprafețe mari.

Lovind peninsula Crimeea, se mută centrul de greutate și avem deja zone esențiale care sunt anihilate astăzi de Ucraina„, a spus Radu Tudor, conform antena3.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare