Anumiți pensionari, la mana CCR! Cine sunt cei vizați

Mii de români așteaptă, cu sufletul la gură, decizia pe care judecătorii Curții Constituționale a României o vor lua. 

Soarta pensionarilor ‘speciali’ depinde de decizia CCR.

Mai ales că, după cum deja bine se știe, mulți dintre cei pensionați din structurile aparținând sistemului de siguranță națională și a ministerelor de forță au în familie nenumărate alte rude care continuă să fie active.

Astfel că ”bazinul electoral” gândit pe vremuri de către fostul vicepremier Gabriel Oprea ca și o mare masă de manevră pentru alegeri s-ar putea întoarce acum împotriva guvernării liberale. Mai ales că guvernul Orban a ținut morțiș ca una dintre prioritățile sale asumate public cu obstinație chiar să fie tocmai interzicerea cumulului ”pensiei speciale” cu orice alt fel de drept salarial de la stat.

Dacă la CCR se decide ca legea interzicerii pensiei cu salariul de la stat este una neconstituțională, atunci nu doar că Orban cunoaște o înfrângere personală rușinoasă, dar își pune în cap și bună parte din sistem. Dacă însă CCR-ul nu comentează, atunci Orban își întărește poziția de premier și de jucător care poate bate cu pumnul inclusiv în masa judecătorilor constituțional, scrie national.ro

 

Vezi și:Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Cătălin Predoiu pus la zid de două asociații ale judecătorilor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare