sursa foto:  foxnews.com

Anunț făcut în această seară! 8.500 de soldați americani sunt pregătiți pentru Europa de Est, în cazul escaladării conflictului dintre Rusia și Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat astăzi că 8.500 de soldați americani sunt pregătiți pentru a interveni în Europa de Est, în cazul escaladării conflictului din Europa de Est.

Pe fondul tensiunilor dintre Federația Rusă și Ucraina, oficialii Statelor Unite ale Americii au pus în stare de alertă 8.500 de militari, care sunt pe poziții, conform CNN.

Aceste trupe vor fi pregătite să intervină la solicitarea NATO.

Vezi și Ordin dat, duminică, de Departamentul de Stat al SUA: Începe evacuarea Ucrainei!

Duminică, pe fondul unui posibil război între Federația Rusă și Ucraina, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii le-a ordonat familiilor diplomaților să părăsească Kievul.

Ambasada SUA la Kiev a apropat și plecarea personalului neesențial din Ucraina, informează ABC News.

Departamentul de Stat a confirmat retragerea din Kiev și, totodată, i-a îndemnat pe cetățenii americani din Ucraina să ia în considerare părăsirea Ucrainei, folosind zborurile comerciale.

„Această sunt măsuri de precauție, care nu diminuează, în niciun fel, angajamentele pe care ni le-am luat față de Ucraina”, a afirmat un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA, potrivit sursei citate.

Vezi și General american: ‘Putin nu se teme de NATO. Numărul soldaților americani din Europa nu ar umple un stadion de fotbal mai mare, așa că Putin știe că nu noi suntem amenințarea’

El a adăugat că decizia fost luată „în baza mișcărilor de trupe din zonă”, iar acest moment, a spus el, „este momentul potrivit”.

Sâmbătă, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a precizat că nu va exista o evacuare a americanilor, asemănătoare cu cea din Afganistan, din august 2021.

Vezi și Adrian Năstase, mesaj pentru Vladimir Putin: ‘De ce să nu ne întoarcem la 1812, când Imperiul Otoman a cedat Rusiei Basarabia, un teritoriu care nu-i aparținea?’

„Cetățenii americani nu trebuie să se gândească că va exista o evacuare sponsorizată de Guvernul SUA. În acest moment, sunt disponibile zboruri comerciale, care să suporte aceste plecări”,  a explicat respectivul oficial.

Vezi și Cozmin Gușă, despre cum a fost umilit Vladimir Putin de Adrian Năstase și Traian Băsescu: ‘Lucru care ne-a adus acolo unde suntem azi, adică statul eșuat din analiza lui Iohannis’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare