Anunț important pentru mii de români: Se dau mai mulți bani

Europarlamentarul PNL, Dan Motreanu vine cu vești importante pentru mii de români. Acesta spune că „a obținut deja majorarea alocărilor pentru tinerii fermieri cu 20 de milioane de euro prin bugetul UE pe anul 2024”.

„Partidul Popular European (PPE) este și va rămâne apărătorul fermierilor și al comunităților rurale. PPE susține majorarea sumelor alocate de UE pentru agricultură, distribuția corectă a banilor între țările membre, sprijinirea tinerilor fermieri, creșterea veniturilor agricultorilor.Am aprobat, împreună cu colegii din grupul PPE, documentul referitor la agricultura în Uniunea Europeană. Acesta a fost prezentat la Congresul european al tinerilor fermieri, unde m-am numărat printre invitați.

Susținem majorarea bugetului alocat pentru Politica Agricolă Comună (PAC). În ciuda multiplelor crize, fermierii asigură siguranța alimentară a UE. Au nevoie mai mult ca oricând de sprijinul nostru!

Vrem creșterea sprijinului pentru tinerii fermieri pentru a asigura reînnoirea generațională. Am obținut deja majorarea alocărilor pentru tinerii fermieri cu 20 de milioane de euro prin bugetul UE pe anul 2024.

PPE susține distribuția echitabilă a banilor din PAC între țărilor UE. Parlamentul European a aprobat propunerea privind egalizarea subvențiilor PAC în toate statele membre. În acest fel, sumele acordate fermierilor români ar urma să crească și să fie cât mai apropiate de cele din statele din vestul si sudul Europei. M-am numărat printre inițiatorii propunerii și am avut sprijinul PPE.

Fermierii trebuie să primească un preț echitabil pentru munca lor și să nu mai fie dezavantajați în relația cu marile companii comerciale. Directiva de abordare a practicilor comerciale neloiale din lanțul de aprovizionare cu alimente a fost aprobată cu sprijinul PPE. Printre practicile comerciale interzise se numără: plăţile întârziate în cazul produselor perisabile, anulările în ultimul minut ale comenzilor, modificările unilaterale sau retroactive ale contractelor sau refuzul contractelor scrise.

Pentru ca fermierii din UE să rămână competitivi, PPE vrea condiții de concurență echitabile. Orice țară care exportă în UE trebuie să respecte aceleași reguli pe care le stabilim pentru fermierii din UE.

Trecerea la economia verde trebuie susținută prin investiții în agricultura de înaltă performantă, nu prin reglementări împotriva fermierilor”, a scris Dan Motreanu (PNL) pe Facebook.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare