sursa foto:  stirileprotv.ro

Anunțul ministrului Agriculturii- Importurile din Ucraina se prelungesc

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a confirmat că restricţiile asupra importurilor de cereale din Ucraina au fost prelungite. 

„A apărut deja Regulamentul Uniunii Europene în Jurnalul Oficial. Restricţiile pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi floarea-soarelui din Ucraina se prelungesc până pe data 15 septembrie. e dovedeşte faptul că am avut constanţă, am reuşit să transmitem informaţiile necesare, iar Comisia Europeană a înţeles greutăţile cu care se confruntă fermierii şi a decis asupra acestui aspect, având în vedere că în scurt timp intrăm la recoltat şi trebuie să avem spaţiile libere, dar şi posibilitatea de a valorifica producţia atât intern cât şi extern”, a anunţat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii a declarat că aşteaptă ca Ungaria să renunţe la măsura unilaterală pe care a luat-o, în legătură cu deblocarea celui de-al doilea pachet de sprijin în valoare de 100 de milioane de euro pentru fermierii afectaţi de importurile ieftine din Ucraina. În cadrul acestui pachet, Comisia Europeană a propus alocarea unei sume de aproape 30 de milioane de euro pentru România.

„Sper ca Ungaria să se conformeze şi să-şi suspende măsura unilaterală pe care a luat-o, pentru că este condiţie impusă de Comisia Europeană. Sper ca după prelungirea restricţiilor pentru importurile de cereale din Ucraina, după apariţia Regulamentului 1100 din 5 iunie 2023, Ungaria să-şi suspende măsura, iar Comisia să dea drumul la bani”, a mai spus ministrul Agriculturii.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare