sursa foto:  g4media.ro

Apar primele semne ale crizei alimentare în România? Ministrul Agriculturii, Petre Daea: ‘Lucrurile se desfășoară în condiţii mai grele anul acesta’

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a vorbit despre situația unităților de învăţământ din patru judeţe din ţară care nu vor mai primi produse lactate.

 

Potrivit Consiliului Județean Vrancea, școlile din județele Vrancea, Iași, Vaslui și Bacău nu vor mai primi produse lactate, după ce firma distribuitoare a cerut rezilierea contractului din cauza crizei laptelui.

Întrebat despre această situaţie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus:

Probabil a fost o întrerupere în aprovizionare. Nu cunosc cauzele, dar nu sunt legate de producția directă.

Ştiu sigur că lucrurile se desfășoară în condiţii mai grele anul acesta pentru că a fost necazul acesta cu seceta pedologică, dar în nici un caz nu se pune problema lipsei produsului de pe piaţă„, a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii la Antena 3 CNN.

Eu dau mesajul să fim calmi, raționali și în același timp și responsabili.

Să fim raționali în a înțelege ce înseamnă creșterea animalelor și răspunderea pe care o avem pentru a asigura alimentele de care are nevoie omenirea și în același timp să luăm și măsurile cuvenite, în așa fel încât să putem să răspundem pe deplin acestui comandament al zilelor noastre, în care se pune mereu întrebarea: încotro? 

În direcția în care asigurăm hrana țării, într-un echilibru de abordare, în așa fel încât să nu  devenim prizonierii unor măsuri din ăstea excentrice care nu au de a face cu realitatea şi mai ales cu situaţia concretă din fiecare ţară în parte„, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare