sursa foto:  https://www.dcnews.ro

Atenție! CNAIR a semnat pentru autostrada Pitești-Sibiu

CNAIR a semnat astazi contractul pentru construcția primei secțiuni a unei autostrăzi care va traversa Carpații: Autostrada Pitești- Sibiu, Secțiunea 1!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Compania Porr Construct SRL au semnat astăzi la Palatul Victoria contractul pentru proiectarea si execuția Secțiunii Sibiu – Boița (km 0+000 – km 13+170), cunoscută și ca secțiunea 1 a Autostrăzii Pitești-Sibiu.

Valoarea contractului cu a lungime de 13,17 km, este de 612.647.863,38 lei, fără TVA (echivalentul a 129 milioane euro).

Durata de realizare a contractului semnat astăzi în prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului transporturilor Răzvan Cuc, este de 48 luni, din care 12 luni (1 an) pentru proiectare și 36 luni (3 ani) pentru execuția lucrărilor.

Valoarea estimată a procedurii de licitație a fost de 765.838.999,48 lei, fără TVA (aproximativ 161 mil. euro), iar valoarea contractului semnat este de aproximativ 80% din valoarea estimată.

Autostrada Sibiu – Pitești (în lungime totală de aproximativ 123 km), va asigura conexiunea cu rețeaua TEN-T, respectiv coridorul IV Pan European.

Autostrada va avea cinci secțiuni

 

Secțiunea 1 Sibiu – Boița reprezintă prima din cele 5 secțiuni ale autostrăzii Sibiu-Pitești iar traseul ei va începe din zona localităţii Selimbăr (la intersecţia cu centura Sibiu) unde va fi construit un nod rutier care va deservi toate fluxurile de trafic, la o viteză de proiectare de 50-100 km/h. Autostrada va continua la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zona colinară, pâna la km 6, în zona localitații Veștem.

În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest comuna Tălmaciu precum și DJ 105G (Avrig – Mârșa – Tălmaciu – Sadu) până în zona localității Boița, unde este prevăzut un nod rutier care va asigura conectivitatea temporara a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.

Traseul în aliniament va fi proiectat la o viteza de 100 km/h pe o porțiune de 5 km (din cauza constrângerilor fizice din teren), iar pentru restul de 8 km din traseu se va asigura o viteză minimă de proiectare cuprinsă între 120 km/h și 140 km/h

Pe traseul Secțiunii 1 (Sibiu – Boița) vor fi construite 8 poduri si pasaje și două noduri rutiere la intersecţia cu drumurile naţionale, informează dcnews.ro

Vezi și

Vești importante pentru români! Se dau bani începând de luni

Vești importante! Ce se întâmplă cu voucherele după ce expiră

S-a aflat! În ce condiții puteți crește punctajul la pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare