sursa foto:  Facebook

Când va demisiona premierul Nicolae Ciucă- Acesta nu va rămâne interimar, ci va numi un ministru care să îi ia locul

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că mai stă în funcție până în momentul în care se va încheia greva profesorilor.

Prin măsurile financiare adoptate, dar și prin Memorandumul adoptat în Guvern, Nicolae Ciucă consideră că le-a îndeplinit toate cerințele sindicaliștilor din educație.

Potrivit antena3.ro , un membru din actualul cabinet va fi numit interimar. Mai exact, un vicepremier care nu va executa un mandat de lungă durată, și asta deoarece, joi, ar putea avea loc prima ședință de Guvern condusă de noul premier, care va fi Marcel Ciolacu.

Din momentul în care demisia premierului Nicolae Ciucă va ajunge la Palatul Cotroceni se declanșează toată procedura pentru învestirea noului Guvern.

Odată cu plecarea lui Nicolae Ciucă de la Palatul Victoria, vor pleca și consilierii săi. Acesta este scenariul discutat la Palatul Victoria.

Nicolae Ciucă va rămâne însă președintele PNL și va prelua portofoliul de președinte al Senatului.

Schimbări importante vor avea loc și în Parlament. Marcel Ciolacu va pleca de la șefia Camerei Deputaților, unde va fi numit un nou președinte. La fel se va întâmpla și la Senat, unde Alina Gorghiu va pleca iar mandatul de președinte va fi preluat de Nicolae Ciucă, spun sursele citate.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare