sursa foto:  psnews.ro

Claudiu Năsui: ‘Ne dorim ca românii să poată să meargă oriunde în vacanță. Lucrurile merg în direcția revenirii progresive la normalitate’

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a vorbit despre regulile care se aplică în cazul persoanelor ce vor să călătorească în România.

„Ne dorim ca românii să poată să meargă oriunde în vacanță, dar și ca cetățenii altor state să poată veni ușor în România și să își petreacă vacanța aici. (…) Lucrurile merg în direcția revenirii progresive la normalitate”, a explicat ministrul Năsui.

Referitor la regulile care se aplică în cazul în care cetățenii străini ajung în România, ministrul Economiei a precizat:

„Regulile au fost stabilite de CNSU. Dacă o persoană este vaccinată, prin vaccinare înțelegem că trebuie să fi trecut cel puțin 10 zile de la a doua doză, nu intră în carantină, fie că e cetățean român sau străin.

Dacă o persoană a avut boala COVID-19, în ultimele 90 de zile, dar nu în ultimele 14,  adică dacă nu este în continuare bolnavă, poate intra în țară fără carantină. Practic este un lucru comunicat și pentru turiștii români.

Spre exemplu dacă se duc într-o țară care, la momentul plecării nu se află pe lista galben, dar în timpul sejurului, din păcate, ea trece pe lista galbenă, cele două categorii despre care v-am spus, se pot întoarce în țară fără carantină”, a mai adăugat Claudiu Năsui, conform Antena3.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare