sursa foto:  EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Coaliția scârțâie din temelii la nivelul Capitalei! Alin Stoica dă cărțile pe față: ‘Este nevoie de o discuție serioasă la nivelul Capitalei’

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că relaţia în cadrul coaliţiei la nivelul Bucureştiului nu este unitară, ci prezintă particularităţi pe sectoare, precizând că, după ce se termină alegerile în PNL, e nevoie de o discuţie pentru clarificarea acestor lucruri.

“Este o relaţie care nu este continuă în Bucureşti, nu este unitară, să spunem, prezintă particularităţi pe sectoare. Aş spune că şi în Sectorul 2 relaţia este bună, cu excepţia derapajului de zilele trecute, dar da, cred că este nevoie de o discuţie serioasă la nivelul Capitalei imediat după ce se termină şi alegerile din PNL, care sunt acum zilele acestea. Noi deja am trecut de aceste alegeri şi avem o stabilitate politică ceva mai mare internă, sper ca imediat după ce se termină alegerile în PNL să avem o discuţie serioasă şi să clarificăm aceste lucruri”, a declarat Alin Stoica, vineri seara, la Digi 24, referindu-se la funcţionarea coaliţiei la nivelul Capitalei.

El a menţionat că, dacă se doreşte o funcţionare corectă a administraţiei, trebuie ca partidele din coaliţie să acţioneze împreună. 

“Trebuie să acţionăm unitar. Dacă dorim să îndeplinim nişte scopuri pe care noi ni le-am propus şi anume funcţionarea corectă a administraţiei, servicii publice de calitate pentru cetăţeni,  atunci trebuie să acţionăm împreună, nu avem niciun fel de şansă să acţionăm separat. Primarul Sectorului 1 nu poate să acţioneze fără sprijinul Consiliului”, a mai transmis prefectul Capitalei.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a acuzat, vineri, PNL şi PSD că au boicotat şedinţa Consiliului Local care avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care să fie mandatată Primăria în promovarea unei acţiuni de reziliere a contractului cu Romprest.

”Facturile sunt plătite la zi şi Compania Romprest continuă să ia ostatici cetăţenii de bună credinţă care plătesc din buzunarul lor cel mai scump serviciu de salubrizare din România. PNL şi PSD s-au înfrăţit din nou şi nu vor rezilierea contractului în Justiţie”, a transmis edilul.

În replică, filiala PNL Sector 1 a adresat o scrisoare deschisă în care le-a spus cetăţenilor că Armand le sacrifică în mod cinic binele, sănătatea şi calitatea vieţii.

”Executarea contractului de salubritate ţine doar de primar, iar primarul nu are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanţei rezilierea contractului”, mai arată organizaţia liberală.
Pefectura Bucureşti şi-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situaţiei generate de deşeuri, starea de alertă fiind declarată pentru 30 de zile, conform news.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare