sursa foto:  SERGEI ILNITSKY/POOL/EPA-EFE/REX/Shutterstock

Coreea de Nord neagă că sprijină cu tehnică militară forțele armate ruse: ‘Nu am exportat niciodată arme sau muniții în Rusia și nu avem de gând să exportăm’

Republica Populară Democrată Coreeană neagă că sprijină cu tehnică militară forțele armate ruse în Ucraina. Informația a fost publicată de presa de stat, după ce Statele Unite au precizat că Moscova caută sprijinul Coreei de Nord pentru a face rost de arme și muniție.

Nu am exportat niciodată arme sau muniţii în Rusia şi nu avem de gând să exportăm”, a declarat un responsabil de la Biroul general de echipamente al Ministerului Apărării într-un comunicat publicat de agenţia oficială de presă KCNA, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Această declaraţie a fost făcută după ce Casa Albă a declarat mai devreme în septembrie că Rusia cumpără obuze de artilerie şi rachete din Coreea de Nord comunistă pentru a fi folosite în războiul său din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, John Kirby, a declarat că Statele Unite consideră că achiziţiile „ar putea include literalmente milioane de cartuşe, rachete şi obuze de artilerie”.

Cu toate acestea, citând informaţii americane desecretizate, el a subliniat la acea dată că achiziţiile nu au fost încă finalizate şi că nu exista niciun indiciu că aceste arme ar fi fost folosite în Ucraina. Aliat al Moscovei, Phenianul a afirmat în comunicat că Washingtonul şi „alte forţe ostile răspândesc un zvon de trafic de arme” între Coreea de Nord şi Rusia.

Avertizăm Statele Unite să înceteze să mai facă remarci imprudente”, a continuat documentul, subliniind în acelaşi timp că Phenianul îşi rezervă dreptul de a exporta echipamente militare.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare