sursa foto:  rador.ro

Corina Crețu: Consiliul European nu a ajuns la niciun acord privind planul anticriză

Fostul comisar european Corina Crețu precizează că, în videoconferința de joi, Consiliul European nu a ajuns la niciun acord privind planul anticriză și critică faptul că în România nu s-a comunicat, oficial, pe această temă și nu se știe care a fost poziția României față de solicitările Italiei și Spaniei.

„În urma întrunirii de ieri, prin teleconferință, a Consiliului European (format din șefii de state și de guverne ai Statelor Membre) nu s-a ajuns la niciun acord privind un plan anticriză care să prevadă mandate clare pentru Miniștrii Economiei, așa cum au cerut Spania și Italia – țările cele mai afectate de pandemia coronavirus. Se pare că anumite state nu sunt de acord cu împărțirea costurilor pentru ieșirea din criză, iar Spania și Italia au refuzat orice altă decizie care nu prevede măsuri concrete pentru reactivarea economiei europene, bazate pe solidaritate”, precizează Corina Crețu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ea menționează că două mari întrebări se desprind din această situație, având în vedere faptul că și România este afectată direct:

„1. De ce în România nu s-a comunicat, oficial, pe această temă? Rămâne neclar care a fost deznodământul întrunirii de ieri.

2. Care a fost poziția României cu privire la solicitările Spaniei și ale Italiei? În această perioadă, transparența e extrem de importantă, având în vedere faptul că vorbim despre sănătatea și viața românilor, care depind de acest ajutor din partea Uniunii Europene.”

Corina Crețu susține că sunt două aspecte care trebuie clarificate urgent și, ca atare, președintele României ar trebui să vină cu clarificări în spațiul public cât de rapid, explicând și care va fi abordarea României în perioada imediat următoare, conform G4Media.ro

Vezi și:

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare